|vineri, decembrie 8, 2023
Sunteti aici: Home » Locale » DOSARE PENALE PENTRU ALCOOLEMIE
  • Urmareste-ne!

DOSARE PENALE PENTRU ALCOOLEMIE 

Duminică, poliţiştii rutieri aflaţi la datorie pe principalele
artere de circulaţie au depistat în trafic alţi trei
şoferi ce au urcat la volan, deşi consumaseră
băuturi alcoolice.

Conducătorii auto s-au ales cu dosare penale, Codul Rutier prevăzând pedepse cuprinse între 1 an şi 5 ani închisoare pentru comiterea acestei infracţiuni şi anularea permisului de conducere.
Unul dintre şoferii anchetaţi de poliţişti a fost implicat şi într-un eveniment rutier soldat, din fericire, numai cu pagube materiale. Bărbatul de 56 de ani, din Moişeni, a condus un tractor pe DN 19, în localitatea Huta Certeze, deşi avea o concentraţie de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, după cum a relevat etilotestul. Într-o intersecţie însă, Gheorghe M., aflat la volanul tractorului, nu a acordat prioritate de trecere unei motociclete conduse regulamentar de Petr S., din Cehia, în urma impactului dintre cele două vehicule nefiind rănită nicio persoană.
Mai mult, în urma verificărilor efectuate de poliţiştii formaţiunii rutiere din Negreşti Oaş, a rezultat că şoferul tractorului avea şi permisul anulat din anul 2002. În consecinţă bărbatul este anchetat de poliţişti atât pentru conducere cu alcoolemie peste limita legală, cât şi pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere a fost anulat.
Tot poliţiştii rutieri din Negreşti Oaş l-au identificat duminică în trafic şi pe Ştefan T., de 49 de ani, care conducea autoturismul pe Strada Valea Măriei din comuna Vama, deşi avea o concentraţie de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorului auto i-au fost recoltate şi probe biologice la Spitalul Orăşenesc Negreşti Oaş, pentru a se putea stabili îmbibaţia de alcool din sânge. Poliţiştii au întocmit şi pe numele acestui şofer dosar penal pentru conducere cu alcoolemie peste limita legală.
Şi în municipiul Satu Mare, poliţiştii Biroului Rutier au oprit în trafic, pe Strada Henri Coandă, un autoturism la volanul căruia se afla o persoană ce consumase băuturi alcoolice. Procedând la testarea cu aparatul etilotest, poliţiştii au constatat că şoferul, Adrian D., de 43 de ani, avea o concentraţie de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Alţi 4 şoferi au rămas fără permise, fiindu-le suspendată exercitarea dreptului de a mai conduce autovehicule pe drumurile publice, după ce au fost depistaţi de echipajele rutiere depăşind cu peste 50 km/oră viteza legal admisă sau efectuând depăşiri neregulamentare.

Adauga un comentariu