|joi, iulie 18, 2024
Sunteti aici: Home » Locale » DISCRIMINARE PE BAZA UNUI ANUNŢ DIN ZIAR
  • Urmareste-ne!

DISCRIMINARE PE BAZA UNUI ANUNŢ DIN ZIAR 

În urma unei petiții cetățenești privind un anunț discriminare
apărut într-un ziar din județul Satu Mare,
Serviciul pentru apărarea drepturilor minoritare
„Mikó Imre” din cadrul UDMR – organizația județeană
Satu Mare a formulat o plângere în atenția
Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.
Textul anunțului este clar discriminatoriu și ofensiv față
de comunitatea maghiară locală, motiv pentru care
Uniunea solicită o soluție justă din partea autorității
competente.
Anunțul din speță se referă la un loc de muncă vacant, condiționat de apartenența națională a candidaților în sensul că angajatorul nu primește persoane de „naționalitate maghiară”. Această condiție este cu atât mai supărătoare cu cât o comunitate precum cea din județul Satu Mare nu este deloc homogenă, o treime din populație fiind maghiari.

„În cursul zilei de astăzi am atras atenția ziarului care a publicat anunțul în legătură cu aspectul problematic al textului și am solicitat datele angajatorului în vederea depunerii unei plângeri împotriva lui.” – a declarat Szabolcs Nagy, președintele executiv al UDMR – organizația județeană Satu Mare.

„Cazurile de acest gen trebuie soluționate din timp și tocmai aceasta este misiunea Serviciului pentru apărarea drepturilor minoritare „Mikó Imre” din cadrul UDMR. Am înaintat petiția către autoritatea de specialitate pentru că este important ca nimeni să nu fie marginalizată în patria sa, din cauza apartenenței naționale. Dorim să atragem atenția tuturor asupra faptului că vom proceda la fel în orice alt caz similar, cu sprijinul sătmărenilor.” – a afirmat Csaba Pataki, președintele UDMR – organizația județeană Satu Mare, consemnatarul plângerii privind anunțul din speță.

Adauga un comentariu