|luni, iunie 24, 2024
Sunteti aici: Home » Locale » DIRECTORUL APIA SATU MARE, VIOREL PINTEA, REŢINUT DE DNA
  • Urmareste-ne!

DIRECTORUL APIA SATU MARE, VIOREL PINTEA, REŢINUT DE DNA 

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţiepintea-viorel
– Serviciul Teritorial Oradea efectuează acte de urmărire penală faţă
de inculpatul PINTEA VIOREL, director la AGENŢIA
DE PLĂŢI ŞI INTERVENŢIE PENTRU AGRICULTURĂ (APIA)
Satu Mare, în sarcina căruia s-a
reținut infracțiunea de luare de mită în formă continuată.


Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori au rezultat următoarele:
În cursul lunilor martie și mai 2012, inculpatul Pintea Viorel, în calitate de director la APIA Satu Mare, a pretins unui denunțător (fermier) suma de 2.500 euro, respectiv 5.000 euro, pentru a nu dispune controale în legătură cu activitățile agricole desfășurate de acesta, respectiv la culturile de viţă de vie pe care fermierul le deţinea în judeţul Satu Mare şi pentru care a accesat fonduri europene substanţiale.

Din totalul sumelor pretinse, în perioada anterior menționată, inculpatul Pintea Viorel a primit de la denunțător 2.500 euro și 3.000 lei.
Separat de sumele deja menționate, în dimineaţa zilei de 22 noiembrie 2013, inculpatul Pintea Viorel a pretins de la denunţător suma de 3.000 euro pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu, constând în nedispunerea unor controale la activităţile agricole ale denunţătorului, al căror rezultat risca să atragă o răspundere administrativă.

În după-amiaza zilei de 24 noiembrie 2013, inculpatul Pintea Viorel a primit de la denunțător suma de 3.000 euro pe care o pretinsese, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Inculpatului Pintea Viorel i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.

La data de 24 noiembrie 2013, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea inculpatului Pintea Viorel pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat, la data de 25 noiembrie 2013, la Tribunalul Satu Mare cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

La instrumentarea cauzei, procurorii au colaborat cu ofițerii din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA) și au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

Adauga un comentariu