|joi, iulie 18, 2024
Sunteti aici: Home » Interne » Directori CEC Bank Brașov, trimiși în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Citeşte comunicatul DNA
  • Urmareste-ne!

Directori CEC Bank Brașov, trimiși în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Citeşte comunicatul DNA 

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciuluidirectori-cec-bank-bra-ov-trimi-i-in-judecata-pentru-luare-de-mita-si-abuz-in-serviciu-citeste-comunicatul-dna
Teritorial Brașov au dispus trimiterea în judecată
a inculpatei Florentina Tăvălică, director al CEC Bank
– Sucursala Brașov la data faptelor, pentru luare
de mită și abuz în serviciu contra intereselor
publice în formă continuată privind acordarea
ilegală de credite.
Potrivit unui comunicat al DNA , în același dosar, pentru fapte similare, au mai fost deferiți justiției Afrodita Nicoleta Rențea, director operațiuni la CEC Bank — Sucursala Brașov (până la data de 5 ianuarie 2009 și, în continuare, șef serviciu credite până la 21 martie 2013), și Mugur Babciuc, administrator al SC ”On Astor” SRL Brașov.

Florentina Tăvălică, în calitate de director al CEC Bank Brașov (octombrie 2005 — 21 martie 2013), în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă ale anului 2008, a condiționat acordarea unor credite bancare societății SC ”On Astor” de efectuarea unor lucrări de amenajare a unui imobil, lucrări evaluate la suma de peste 6.800 lei, pe care le-a pretins de la administratorului firmei.

„Acesta din urmă a acceptat cererea și a dispus efectuarea lucrărilor. După acest moment, inculpatele Tăvălică și Rențea au oferit inculpatului Babciuc varianta de obținere de bani de la CEC Bank Brașov, prin intermediul altor firme (care să nu aibă datorii la bugetul de stat și care să obțină credite succesive până la pragul maxim de 600.000 lei) și garantarea lor doar formală, prin facturi care să ateste existența unui stoc de marfă nereal”, susțin anchetatorii.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu