|joi, septembrie 16, 2021
Sunteti aici: Home » Locale » DIRECTOAREA DSP A DEMISIONAT DUIPĂ EPISOADELE DE TOXIINFECŢIE ALIMENTARĂ
  • Urmareste-ne!

DIRECTOAREA DSP A DEMISIONAT DUIPĂ EPISOADELE DE TOXIINFECŢIE ALIMENTARĂ 

Stafilocul auriu este cauza toxiinfecţiei alimentare
în masă înregistrate la Satu Mare săptămâna trecută,
joi şi vineri, când peste 100 de persoane au ajuns
la spital după ce au participat la un banchet, 
respectiv un botez organizate la restaurantul
ROMANTIC.

În urma evenimentelor, conducerea Consiliului Judeţean va solicita controale de la nivel central la DSP şi DSVSA Satu Mare şi demiterea directorilor celor două instituţii. Prima care a demisionat deja  este Dorina Dragoş Guran, directoarea DSP Satu Mare.
Într-o conferinţă de presă organizată  marţi de conducerile Instituţiei Prefectului, Direcţiei de Sănătate Publică şi Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, au fost prezentate concluziile investigaţiilor efectuate. S-a precizat că din cele peste 100 de persoane care joi şi vineri au primit îngrijiri medicale la UPU şi Secţia de Boli Infecţioase, 76 au fost diagnosticate cu toxiinfecţie alimentară produsă de stafilococul auriu,  depistat la bucătăreasa restaurantului ROMANTIC.
Adrian Ştef a anunţat că va înainta memorii către conducerile Ministerelor Sănătăţii şi Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin care solicită controale de la centru la cele două instituţii sătmărene, dar şi demiterea directorilor DSP şi DSVSA Satu Mare.