|vineri, martie 29, 2024
Sunteti aici: Home » Noutati » Descoperire SURPRINZĂTOARE despre oasele omului preistoric. Ce au aflat cercetătorii de la Universitatea Cambridge
  • Urmareste-ne!

Descoperire SURPRINZĂTOARE despre oasele omului preistoric. Ce au aflat cercetătorii de la Universitatea Cambridge 

Oasele speciei umane şi-au pierdut din densitate şi au devenit mai fragile odatădescoperire-surprinzatoare-despre-oasele-omului-preistoric-ce-au-aflat-cercetatorii-de-la-universitatea-cambridge cu apariţia îndeletnicirilor agricole, iar sedentaritatea crescândă poarta vina pentru aceasta evoluţie negativă, potrivit unui studiu publicat de un grup de cercetători de la Universitatea Cambridge în Analele Academiei Naţionale de Ştiinţe din SUA.

Urangutanii de azi, care au un sistem osos la fel de tare ca şi al vânătorilor-culegători de acum 7.000 de ani, ilustrează acest adevar, susţin cercetătorii. Omul primitiv care trăia din vânătoare şi cules avea o masă osoasă cu aproximativ 20 la sută mai densă decât cea care a evoluat după practicarea agriculturii. De asemenea, cercetătorii afirmă că doar trei luni petrecute în stare de imponderabilitate pot determina pierderea acestui volum de masă osoasă, scrie ctvnews.ca, citat de Agerpres.

Cercetătorii spun că fost eliminată posibilitatea ca această pierdere în timp a masei osoase să fi fost cauzată de schimbarea alimentaţiei sau de variaţiuni ale structurii corpului uman; ei cred că nu există nici o raţiune de ordin anatomic pentru ca o persoană născută în ziua de azi să nu poată dobândi o asemenea masă osoasă.

Însă nici măcar persoanele cele mai active din punct de vedere fizic nu reuşesc azi această performanţă deoarece modul lor de viaţă nu se compară cu stresul asupra sistemului osos pe care trebuiau să-l suporte vânătorii-culegători din preistorie, susţin cercetătorii.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu