|luni, noiembrie 28, 2022
Sunteti aici: Home » Interne » DESCOPERIRE SENZAŢIONALĂ în Tulcea! Ce au găsit arheologii în timpul săpăturilor la cetatea romană Halmyris (VIDEO)
  • Urmareste-ne!

DESCOPERIRE SENZAŢIONALĂ în Tulcea! Ce au găsit arheologii în timpul săpăturilor la cetatea romană Halmyris (VIDEO) 

În timpul săpăturilor efectuate la cetatea Halmyris pentru amenajarea unui punctdescoperire-senzationala-in-tulcea-ce-au-gasit-arheologii-in-timpul-sapaturilor-la-cetatea-romana-halmyris-video de informare turistică, arheologii Institutului de Cercetări Eco-Muzeale (ICEM) „Gavrilă Simion” au descoperit părți din clădiri antice. 

Cercetările de la Halmyris s-au derulat în cadrul unui proiect finanțat prin Programul Operațional pentru Pescuit (POP) 2007-2013 care are drept obiectiv punerea în valoare a patrimoniului arheologic, valoarea finanțării nerambursabile a proiectului fiind de 593.695 de lei.

„La Halmyris, până la o adâncime de aproximativ patru metri, s-au descoperit mai multe părți din clădiri antice. Neputându-le demonta, ele au fost înregistrate corespunzător normelor arheologice și vor fi valorificate prin montarea în podeaua construcției viitorului punct de informare turistică, vizitatorii urmând să fie informați cu privire la aceste descoperiri”, a declarat pentru Agerpres directorul ICEM, Sorin Ailincăi.

Cetatea romană de la Halmyris se găsește pe teritoriul actualei localități Murighiol, județul Tulcea, la 2 km SE de sat și 200 m N de șoseaua Murighiol – Dunavățul de Sus, 1,5 km sud de brațul Sfântul Gheorghe.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu