Descoperire importantă pentru detectarea cancerului. Cum pot fi folosite ciocolata şi băuturile carbogazoase
Ciocolata, băuturile carbogazoase şi alte preparate
bogate în zaharuri ar putea fi utilizate în curând
ca detectori ai cancerului, întrucât tumorile maligne
consumă mai multă glucoză decât ţesuturile sănătoase.
Oamenii de ştiinţă au inventat o metodă care depistează consumul de glucoză din ţesuturi, folosind imagistica prin rezonanţă magnetică (RMN), pentru a depista tumorile din organism, informează Daily Mail, citat de Mediafax. Adaptând un dispozitiv RMN pentru a monitoriza consumul de glucoză din organism, cercetătorii de la University College din Londra (UCL) au descoperit că tumorile strălucesc mult mai intens în timpul acestui test, după ce pacientul a consumat un preparat bogat în zahăr.
Această tehnică reprezintă astfel o alternativă mai simplă şi mai sigură faţă de la tehnica standard radioactivă (de depistare a tumorilor, n.r.) şi ar putea fi disponibilă pe piaţă peste aproximativ 18 luni.