|marți, septembrie 21, 2021
Sunteti aici: Home » Interne » Descinderi la contrabandiştii de ţigări: Paul Iova, zis şi Ion Petrişor, ridicat de poliţişti
  • Urmareste-ne!

Descinderi la contrabandiştii de ţigări: Paul Iova, zis şi Ion Petrişor, ridicat de poliţişti 

În urma perchezilţiilor efectuate la suspecţi de
contrabandă de ţigări, poliţiştii l-au ridicat,
în această dimineaţă, de la domiciliul său din Bucureşti,
pe Paul Iova, zis şi Ion Petrişor, cunoscut pentru
antecedente penale în urma desfăşurării unor
astfel de activităţi ilicite. Iova urmează să fie
dus la audieri la sediul DIICOT.
Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul IPJ Suceava – Biroul de Combatere a Contrabandei efectuează 56 de percheziţii domiciliare în Bucureşti, Suceava, Neamţ, Iaşi, Mureş şi Bistriţa-Năsăud pentru destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, constituit din 61 de persoane, specializat în contrabandă cu ţigări, prejudiciul fiind de peste trei milioane de dolari, informează DIICOT într-un comunicat.

Un număr de 60 de persoane vor fi audiate la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale în cauză.

Membrii grupării au obţinut beneficii financiare substanţiale din comercializarea ilegală de ţigarete provenite din contrabandă pe relaţia Ucraina – Republica Moldova – Turcia – Grecia – Spania – Germania – Marea Britanie – România.

Învinuiţii au introdus pe teritoriul României peste 1.400.000 pachete de ţigări în valoare totală de aproximativ 3.200.000 de dolari.

Procurorii DIICOT au descoperit şi ridicat pe parcursul cercetărilor o linie completă de producţie de ţigarete, precum şi cantitatea de 7.100.000 ţigarete în valoare de 1.000.000 dolari.