|sâmbătă, iulie 31, 2021
Sunteti aici: Home » Interne » Descinderi la clubul Pandurii Târgu Jiu. Marin Condescu, suspectat de spălare de bani, fals şi uz de fals
  • Urmareste-ne!

Descinderi la clubul Pandurii Târgu Jiu. Marin Condescu, suspectat de spălare de bani, fals şi uz de fals 

Mai multe percheziţii au loc, în această dimineaţă, descinderi-la-clubul-pandurii-targu-jiu-marin-condescu-suspectat-de-spalare-de-bani-fals-si-uz-de-fals-
la locuinţa preşedintelui Consiliului de Administraţie
al clubului sportiv Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu,
la sediul clubului şi la sediul din Capitală al
Federaţiei Naţionale Mine Energie,
Condescu fiind suspectat de spălare de bani şi fals.
Descinderile sunt coordonate de Poliţia Gorj şi de Parchetul Tribunalului Gorj, iar anchetatorii au descins la sediul clubului Pandurii Lignitul din centrul municipiului Târgu Jiu şi la vila pe care Marin Condescu o are în cartierul primăverii din oraş. Marin Condescu nu a fost găsit de anchetatori acasă, fiind plecat din Târgu Jiu cu echipa de fotbal Pandurii, care duminică seară a disputat un meci la Constanţa, cu echipa Săgeata Năvodari.

De asemenea, anchetatorii au descins şi la sediul clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu, unde au mai fost făcute percheziţii şi în cursul verii. Percheziţii au loc, luni dimineaţă, şi la sediul din Capitală al Federaţiei Naţionale Mine Energie, al cărei preşedinte este Marin Condescu.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, percheziţiile au loc într-un dosar în care Condescu este suspectat de spălare de bani, fals şi uz de fals, după ce ar fi împrumutat clubul cu 2,2 milioane de lei, bani pe care ulterior şi i-ar fi recuperat, fără însă a trece în contabilitate aceste operaţiuni.

Marin Condescu mai este cercetat într-un dosar penal care are legătură tot cu un împrumut acordat echipei de fotbal Pandurii, ancheta fiind începută iniţial în vară de Parchetul Judecătoriei Târgu Jiu, care şi-a declinat competenţa către Parchetul Tribunalului Gorj, iar de acolo dosarul a ajuns la DNA.

În cursul primăverii, conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO), principalul finanţator al clubului Pandurii, a depus trei plângeri penale împotriva lui Marin Condescu, cerând clarificări asupra modului de cheltuire a unor mari sume de bani. Ulterior, reprezentanţii CEO au cerut de mai multe ori înlocuirea lui Condescu din funcţia de preşedinte al CA de la Pandurii, fără rezultat însă, o nouă şedinţă care vizează schimbarea acestuia din funcţie fiind programată la jumătatea acestei luni.

Condescu: Am aflat de la jurnalişti despre percheziţii, nu m-a contactat nicio instituţie de control

Preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului sportiv Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, spune că a aflat de la jurnalişti despre percheziţiile care au loc luni dimineaţă la locuinţa sa şi la sediul clubului de fotbal, el afirmând că „orice control din partea statului este binevenit”.

Citeste mai departe