|vineri, iulie 19, 2024
Sunteti aici: Home » Politic » Deputat UDMR, sub protectorat ungar. Acuzat de abuz în serviciu, Marko Attila este la Budapesta, protejat de Viktor Orban
  • Urmareste-ne!

Deputat UDMR, sub protectorat ungar. Acuzat de abuz în serviciu, Marko Attila este la Budapesta, protejat de Viktor Orban 

Acuzat de abuz în serviciu în dosarul retrocedărilor şi lăsat fără imunitate, deputatuldeputat-udmr-sub-protectorat-ungar-acuzat-de-abuz-in-serviciu-marko-attila-este-la-budapesta-protejat-de-viktor-orban UDMR Marko Attila s-a refugiat în Ungaria, sub aripa protectoare a premierului Viktor Orban. Cu toate acestea, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc afirmă că nu ştie unde se află deputatul UDMR.

„Nu ştiu exact unde se află domnul deputat acum. Putem face discuţii acum în măsura în care lucrurile sunt foarte bine bazate pe lege. Putem negocia dacă există un acord bilateral, reguli europene, putem negocia cu Ungaria. Nu cunosc exact unde se află domnul deputat în momentul de faţă, dar nu cred că este oportun să facem negocieri pe ceea ce legea prevede în mod obligatoriu. Autorităţile oricărui stat europeane sunt obligate să procedeze conform nomelor europene, dacă sunt solicitări din partea altui stat”, a declarat ieri ministrul Justiţiei.

Cu o zi în urmă, Eugen Iordăchescu, avocatul lui Marko Attila a declarat la un post de televiziune că deputatul UDMR se află “deocamdată” la Budapesta. “El a primit protecţie din partea premierului ungariei Viktor Orban, deci el se regăseşte pe teritoriul statului maghiar. S-a apreciat că în ceea ce-l priveşte pe domnul Marko Attila demersurile judiciare sunt de natură a provoca o puternică reacţie de stat că s-a încălcat dreptul de proprietate şi dreptul la un proces echitabil şi de aceea s-a decis să i se acorde protecţie. În ce constă această protecţie? I se permite să rămână pe teritoriul maghiar. Se solicită să se ia măsuri în ceea ce priveşte clădirea şcolii din Sfântu Gheorghe să nu fie naţionalizată ca urmare a sentinţei de condamnare care este apreciată ca fiind nelegală”, a declarat Eugen Iordăchescu la Digi24.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu