|joi, iulie 18, 2024
Sunteti aici: Home » Politic » Democrat-liberalii din regiunea nord-vest au votat ca Predoiu să fie candidatul PDL la prezidenţiale
  • Urmareste-ne!

Democrat-liberalii din regiunea nord-vest au votat ca Predoiu să fie candidatul PDL la prezidenţiale 

Democrat-liberalii din cele şase judeţe ale regiuniidemocrat-liberalii-din-regiunea-nord-vest-au-votat-ca-predoiu-sa-fie-candidatul-pdl-la-prezidentiale-
Nord-Vest au votat, sâmbătă, ca viitorul candidat
al PDL la alegerile prezidenţiale să fie Cătălin Predoiu,
care a obţinut 77,31% din voturi, în timp ce Gheorghe
Falcă a adunat 22,68 % din voturi, informează mediafax.ro.
Vicepreşedintele PDL pentru regiunea Nord-Vest, Ioan Oltean, a declarat că la alegerile interne pentru desemnarea candidatului PDL la Preşedinţia României care s-au desfăşurat sâmbătă au votat aproximativ 15.000 de membri ai partidului din judeţele Cluj, Bihor, Maramureş, Satu Mare, Sălaj şi Bistriţa-Năsăud.

Cătălin Predoiu a obţinut cel mai mare număr de voturi, respectiv 85%, în judeţul Bihor, iar cele mai puţine voturi, respectiv 49,7%, a adunat în judeţul Cluj, singurul judeţ unde a fost devansat de contracandidatul său, Gheorghe Falcă, care a avut 50,3% din voturi.

În celelalte judeţe din regiunea de nord-vest, Cătălin Predoiu a adunat mai multe voturi decât Gheorghe Falcă.

În Bistriţa-Năsăud, Predoiu a obţinut 77,76% din voturi, în Maramureş – 82,61%, în Satu Mare – 84,18%, iar în Sălaj – 84,64%.

Alegerile pentru desemnarea candidatului PDL la Preşedinţie s-au desfăşurat sâmbătă, între orele 9.00 – 17.00, în 46 de secţii de votare din regiunea Nord-Vest.

Cei doi candidaţi PDL rămaşi în cursa pentru Preşedinţie, Cătălin Predoiu şi Gheorghe Falcă, şi-au prezentat, marţi şi miercuri, proiectele de ţară în faţa membrilor partidului din judeţele Maramureş, Sălaj, Bihor şi Satu Mare, iar joi în faţa celor din Bistriţa-Năsăud şi Cluj.

În urmă cu o săptămână, au avut loc alegeri pentru desemnarea candidatului PDL la Preşedinţie în regiunea Nord-Est, unde democrat-liberalii au ales ca viitorul candidat al partidului la alegerile prezidenţiale să fie Cătălin Predoiu.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu