|joi, iulie 18, 2024
Sunteti aici: Home » Casa si gradina » Decorul casei tale: Cum sa transformi un spatiu mic intr-unul mai mare. Idei simple! – FOTO
  • Urmareste-ne!

Decorul casei tale: Cum sa transformi un spatiu mic intr-unul mai mare. Idei simple! – FOTO 


Lipsa de spatiu este una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confrunta oamenii atunci cand vine vorba de casele lor.
Cu totii ne dorim locuinte mari, spatioase si luminoase, unde fiecare incapere sa serveasca pentru altceva, insa nu toti ne permitem acest lucru. De aceea, cand vorbim despre lux, nu ne referim doar la materiale catifelate, covoare scumpe sau cele mai bune finisaje, ci intotdeuna la spatiu.
Din fericire, exista solutii si pentru spatiile mici, trebuie doar sa tinem cont de cateva trucuri si vom vedea cum casa noastra se va transforma complet.
1. Pereti colorati
Multi presupun ca albul peretilor poate face casa sa para mai mai mare si mai aerisita. Insa, designeri de interior cred ca acest lucru poate provoca de fapt mai mult rau decat bine. Vopseaua alba, in multe cazuri, poate produce mai multe umbre decat lumini, facandu-ne interiorul sa para murdar si trist.

2. Oglinzi
Oglinzile pot face ca interiorul camerei tale sa para mai mare, oferindu-i adancime. Ele reflecta atat lumina naturala cat si cea artificiala, oferind spatiului mai multa luminozitate atat pe timp de zi cat si pe timp de noapte. O oglinda plasata langa fereastra va oferi intotdeauna un efect special spatiului tau. Astfel, oglinzile, fie ele puse pe usile dressing-ului, in colt pe pardoseala sau in spatele unei piese de mobiler, vor fi intotdeauna o modalitate buna de a deschide un spatiu.

3. Draperii lungi
Draperiile in spatii mici trebuie sa fie cat mai lungi, din tavan pana in podea, astfel dand senzatia de ferestre mari. Totodata, ele ofera camerei dimeniune pe verticala. De preferat ar fi ca aceste draperii sa fie in aceeasi culoare cu peretii, evitand astfel un contrast care nu ne va ajuta in acest caz.

4. Mobilier cu picioare
Potrivite pentru camerele mici sunt canapelele si scaunele ridicate pe picioare. Acestea ne dau senzatia de plutire, ajutand interiorul cu mai multa lumina si spatiu.

5. Mobilier mare
Pentru ca tot suntem la capitolul mobila, trebuie sa tineti cont ca un spatiu mic nu este bine sa-l umplem cu foarte multe obiecte de mobilier de dimensiuni mici. Mai bine un obiect mare dacat multe mici. O oglinda mare, un corp de iluminat, un covor mare si chiar un tablou mare, va face spatiul sa para cum altfel… decat mai mare. Asa vom avea avea un spatiu aerisit si mai putine lucruri de curatat, ceea ce inseamna mai mult timp pentru a va relaxa si bucura de casa dumneavoastra.

6. Open-space
Ideal pentru apartamentele mici ar fi sa se renunte la cat mai multe usi posibil sau sa se folosesca usile cu buzunar realizand astfel un spatiu deschis (open-space). Pentru a fluidiza atmosfera si a spori sentimentul de continuitate este bine sa folosim acelasi tip de pardoseala in toate camerele.

7. Nu umpleti rafturile
Pentru un aspect aerisit si mai dramatic, incercati sa nu umpleti fiecare raft al bibliotecii, lasati o parte din ele pe jumatate goale. Va sfatuiesc sa renuntati la lucrurile de care nu mai aveti nevoie sau pe care nu le-ati folosit de mai bine de un an.

Adauga un comentariu