|marți, septembrie 21, 2021
Sunteti aici: Home » Interne » De luni, creşte preţul gazului livrat populaţiei. Vezi noile tarife aprobate de ANRE
  • Urmareste-ne!

De luni, creşte preţul gazului livrat populaţiei. Vezi noile tarife aprobate de ANRE 

Comitetul de Reglementare al Autorităţii Naţionale
de Reglementare în Domeniul Energiei a aprobat,
în şedinţa de vineri, majorarea cu 8% a preţului
gazelor naturale pentru consumatorii casnici
şi cu 3% pentru cei noncasnici, informează ANRE.

Majorarea este prevăzută în Ordinul nr. 46 /2013 privind aprobarea preţurilor pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale, aprobat vineri.

Potrivit ANRE, datorită evoluţiilor favorabile ale preţului de import şi a necesarului de import pentru acoperirea consumului, creşterea preţului final pentru consumatorii noncasnici este mai mică decât cea prevăzută în calendarul de eliminare treptată a preţurilor reglementate de 5%.

„Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei în condiţiile respectării Calendarului de eliminare treptată a preţurilor pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale, calendar agreat cu organismele internaţionale şi aprobat de Guvernul României, prin măsurile luate, estimează pentru anul 2013 o creştere a preţului final pentru consumatori mai mică decât cea prevăzută în calendar”, se precizează în comunicatul instituţiei.

Potrivit ANRE, în acest an gazele naturale s-au scumpit la 1 februarie numai pentru clienţii noncasnici, creşterea de preţ fiind, în medie, de 5%, conform calendarului aprobat de Guvern.

Citeste mai departe