|vineri, iulie 19, 2024
Sunteti aici: Home » Interne » De la 1 iulie, aragazul ne “arde” mai tare
  • Urmareste-ne!

De la 1 iulie, aragazul ne “arde” mai tare 

Comisia Europeană nu a aprobat solicitarea
Guvernului român de a amâna scumpirea la gaze
Potrivit calendarului de liberalizare a pieţei de gaze, asumat prin acordul cu FMI, preţul la gazele destinate consumatorilor industriali va creşte de la 1 iulie cu 5%, respectiv cu 3% în 1 octombrie 2013. Pentru consumatorii casnici de gaze, calendarul prevede ca la 1 iulie preţul să crească cu 8%, respectiv cu 2% de la 1 octombrie.

Premierul Victor Ponta a declarat săptămâna trecută că a primit răspuns negativ din partea Comisiei Europene la solicitarea sa de amânare a scumpirii gazelor de la 1 iulie, el precizând că motivaţia a ţinut de respectarea principiului european al liberalizării preţurilor la gaze.

“Motivarea europenilor este foarte clară, că trebuia să facem această liberalizare încă de când am intrat în UE, din 2007. Este un principiu european”, a spus Ponta, citat de Mediafax.ro. Potrivit lui Ponta, liberalizarea a fost aprobată de fostul premier Emil Boc şi a devenit obligaţia României, care trebuie respectată.

“Din păcate, nu s-a făcut în 2007-2008, nu s-a făcut nici după aceea. Domnul Boc a aprobat ­ sigur, acuma minte pe la televizor că nu a aprobat, dar are semnăturile puse acolo ­ şi noi nu putem să facem altceva decât să… pentru că e vorba de obligaţiile României aici, chiar dacă le-a semnat Boc. Avem nişte obligaţii de care trebuie să ne ţinem”, a spus Ponta.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu