|duminică, septembrie 26, 2021
Sunteti aici: Home » Noutati » Cum vor arăta bancomatele viitorului. Automatele care te recunosc după faţă şi ştiu cât vrei să retragi
  • Urmareste-ne!

Cum vor arăta bancomatele viitorului. Automatele care te recunosc după faţă şi ştiu cât vrei să retragi 

Noile tehnologii, în special cele dezvoltate pentru
telefoanele inteligente şi tablete, vor influenţa felul
în care vor arăta bancomatele viitorului,
producătorii începând deja să folosească tehnologia
touch screen, dar lucrând şi la crearea unui profil
al persoanei care are cont la bancă, inclusiv
recunoaşterea facială.


Compania britanică Diebold, care produce bancomate, a creat deja astfel de aparate care nu au doar tehnologie touch screen, dar afişează pe monitor şi imagini cu ceea ce se întâmplă în spatele persoanei care retrage bani, pentru ca aceasta să se ferească de eventualii hoţi.

Bancomatul foloseşte şi tehnologia recunoaşterii faciale, ceea ce ajută utilizatorul în mai multe feluri. Astfel, cererea de retragere a banilor poate fi făcută în avans, pe telefonul sau tableta personală, bancomatul recunoscând apoi persoana care a făcut operaţiunea şi livrând direct banii în momentul în care s-a prezentat la bancomat.

Aceeaşi tehnologie permite utilizatorilor să le dea copiilor un cod de urgenţă pe care aceştia îl pot folosi atunci când sunt plecaţi în vacanţă sau în alt oraş şi au nevoie de bani, bancomatul recunoscându-i după trăsături.

Brahim Kessaci, de la Diebold, spune că această maşină este încă la stadiul de prototip, însă ar putea să fie folosită în viitorul apropiat.

Reinhard Rabenstein, de la compania Wincor Nixdorf, spune că bancomatele produse de ei mizează pe crearea unui profil al utilizatorului, odată cu primirea cardului.

Citeste mai departe