|joi, septembrie 23, 2021
Sunteti aici: Home » Casa si gradina » Cum se ingrijeste un Bambus Norocos?
  • Urmareste-ne!

Cum se ingrijeste un Bambus Norocos? 

Bambusul este o planta ornamentala regasita
in casele noastre. Este considerat a fi o planta 
care aduce noroc daca tinem cont de principiile
Feng Shui.

Daca sunteti o persoana ocupata si va doriti o planta de interior care se ingrijeste usor, atuncibambusul norocos este alegerea ideala. Intr-un articol anterior am mai vorbit despre o alta planta care aduce noroc si fericire – sporul casei.

Conform principiilor Feng Shui, bambusul este simbolul fericirii, bunastarii si sanatatii. Aceasta planta aduce in casele noastre prosperitate si noroc. Se spune ca bambusul cu 3 tulpini aduce fericire, cel cu 5 tulpini – bunastare, iar cel cu 6 tulpini, sanatate.

Ingrijire

Nu este greu de ingrijit, insa este necesar sa va asigurati ca are in permanenta apa in vas. Bambusul Norocos poate fi pus in apa intr-o vaza transparenta, nu trebuie sa fie plantat neaparat intr-un ghiveci cu pamant. 

Apa din vaza se schimba saptamanal. Pentru un aspect deosebit se adauga in vas pietricele colorate, care, pe langa faptul ca au un aspect deosebit, vor stabiliza planta pe centrul vasului. Lunar se scoate bambusul din vas si se spala sub jet de apa radacinile, tulpinile si frunzele. Apoi se pune la loc in vas.

Daca ai primit in dar un bambus in ghiveci, ai grija sa nu il uzi excesiv pentru ca tulpinile vor putrezi. Il poti pozitiona cat mai aproape de fereastra, dar nu in bataia directa a razelor de soare. Se orienteaza dupa lumina, de aceea este simplu sa aveti si dumneavoastra unul spiralat rotind periodic ghiveciul.

Apa

Un lucru important pe care trebuie sa-l stii este ca bambusul are nevoie de apa filtrata sau apa de ploaie, si nu de apa de la robinet, deoarece aceasta contine clor care ii poate dauna.

Temperatura si lumina

Bambusul trebuie plasat intr-un loc luminos, ferit de razele puternice ale soarelui (prefera temperaturi de 15-20 grade Celsius).

Inmultire

Bambusul se poate inmulti prin taierea unei tulpini nou formate care se pune intr-un pahar cu apa pana apar noi frunzulite.