|luni, mai 20, 2024
Sunteti aici: Home » Timp liber » Cum sa te trezesti mai usor de dimineata
  • Urmareste-ne!

Cum sa te trezesti mai usor de dimineata 


Se pare ca persoanele care se trezesc dis-de-dimineata sunt mai pline de energie si mai optimiste. Ba chiar, unele studii spun ca ar fi si mai sanatoase decat cele care dorm pana tarziu. Si totusi este destul de greu sa nu opresti alarma pentru inca 5-10 minute, doar ca sa te trezesti odata cu soarele…
In primul rand, cea mai buna solutie si la indemana tuturor ca sa se poata trezi mai devreme este sa te odihnesti cat ai nevoie. Daca nu dormi destul ai tendinta sa mananci mai mult, tensiunea creste si te misti cu totul mai incet. Asadar culca-te mai devreme si dormi intr-o pozitie cat mai comoda pentru coloana ta. Iar ca sa te trezesti cat mai usor, iata ce optiuni mai ai:

Incepe incet

Ti-ai impus sa te trezesti de la 7 dimineata ca sa poti face tot ce iti propui inainte sa fugi la birou. Dar iti este atat de greu sa faci asta… pentru ca nu esti obisnuita cu orele matinale. Incepe cu o ora rezonabila, apoi mai scade cate 15 minute in fiecare zi pana ajungi la cea dorita.

Nu mai amana alarma

Ai crede ca daca amani momentul in care te trezesti cu cateva minute te-ai simti mai bine, dar afla ca daca tot amani alarma iti faci mai mult rau. Daca adormi la loc nu apuci sa te odihnesti, ci mai degraba iti stresezi organismul. Sanatos este sa te trezesti de cum suna alarma.

Nu sta pe loc

Cateva exercitii de dimineata te energizeaza pe loc. Nu trebuie sa te complici cu abdomene sau flotari, ci este de ajuns sa faci un pic de stretching mai vioi si esti gata de ziua ce urmeaza.

Acorda-ti cat mai mult timp

Cu cat vei avea mai putin timp la dispozitie, cu atat te vei simti mai stresata si iti va fi mai greu sa te trezesti dimineata. Acorda-ti destul timp sa poti savura micul dejun, sa poti alege hainele cu care te imbraci si asa mai departe.

Asculta muzica

Aduna cateva melodii energice, pe care sa le pui dimineata. Te trezesc din somn si iti dau o stare de bine.

Adauga un comentariu