|joi, iulie 18, 2024
Sunteti aici: Home » Casa si gradina » Cum sa scoti petele de grasime din haine
  • Urmareste-ne!

Cum sa scoti petele de grasime din haine 


Pata de grasime este una incapatanata. La spalatul obisnuit, nu scapi de urma de pe haina. Va fi necesar un tratament de prespalare pentru a preveni deteriorarea definitiva a tesaturii.

Instructiuni de indepartare a petelor de grasime proaspete

1. Pune cateva picaturi de detergent de vase pe pata. Detergentul de vase este renumit pentru indepartarea grasimii. Freaca un pic materialul pentru ca detergentul sa intre in tesatura.

2. Inmoaie un burete in apa calda. Roteste buretele pe material, intorcand materialul si pe spate, pentru a ataca pata si din partea cealalalta.

3. Lasa materialul astfel tratat ceva vreme. Cel mai bine este sa-l lasi o noapte intreaga.

4. Seteaza masina de spalat la temperatura joasa. Adauga doar un sfert din catitatea de dero necesara unui ciclu de spalare. Pune articolul vestimentar in cuva. Spala-l separat pentru ca pata sa nu iasa cumva pe alte haine. Nu folosi uscatorul de rufe.

5. Spala articolul iarasi folosind cantitatea normala de detergent. In acest fel, vei scapa definitiv de urmele de sapun si de grasime.

Instructiuni de indepartare a petelor de grasime vechi

6. Aplica pe zona patata solutie de curatat aragazul.

7. Inmoaie un burete si freaca bine zona respectiva.

8. Lasa solutia sa-si faca efectul vreme de 15 minute. Nu mai mult, caci tesatura poate avea de suferit.

9. Seteaza masina de spalat la temperatura joas. Adauga doar un sfert din catitatea de dero necesara unui ciclu de spalare. Pune articolul vestimentar in cuva. Spala-l separat pentru ca pata sa nu iasa cumva pe alte haine.

10. Spala articolul iarasi folosind cantitatea normala de detergent. In acest fel, vei scapa definitiv de urmele de sapun si de grasime.

Adauga un comentariu