|vineri, septembrie 22, 2023
Sunteti aici: Home » LifeStyle » Cum sa pastrezi mai mult timp culoarea parului vopsit
  • Urmareste-ne!

Cum sa pastrezi mai mult timp culoarea parului vopsit 

Investesti timp si bani in culoarea parului tau, iar la cateva saptamani de la vopsire constati ca el devine tern, iar culoarea e stearsa. Te invatam ce poti sa faci ca sa pastrezi mai mult timp culoarea sistralucirea parului vopsit.

De ce se decoloreaza parul vopsit

Atunci cand te vopsesti, pigmentul este prins in interiorul firului de par. Dar atunci cand cuticulele firului – un strat de celule partial suprapuse, ca tiglele de pe o casa – se ridica, particulele de pigment pot sa iasa, ceea ce inseamna ca parul iti pierde din culoare.

De ce se ridica cuticulele firului de par? Unul din pricipalii vinovati este apa. Simpla spalare a parului este de ajuns ca sa pierzi culoarea superba pe care ti-ai ales-o.

Cum sa pastrezi mai mult timp culoarea parului vopsit

Evident, sa renunti la spalarea parului nu este o optiune, dar poti cel putin sa-l speli mai rar. Intre doua spalari, foloseste samponul uscat.

Te pot ajuta si produsele cosmetice speciale pentru parul vopsit – sampon, balsam, tratamente – care promit sa pastreze mai mult timp culoarea. Daca un anumit produs de acest gen este eficient sau nu, ramane sa descoperi singura, fiindca parul tau poate reactiona altfel decat al altora.

Ce va functiona cu siguranta este samponul nuantator, intr-o culoare apropiata de cea a vopselei tale. Acesta adauga un pic de pigment in fierul de par la fiecare spalare.

Trebuie sa stii ca si soarele iti decoloreaza parul din cauza radicalilor liberi, care se formeaza in firul de par din cauza razelor UV. Ca sa previi acest lucru, tot ce trebuie sa faci este sa porti o palarie, o bandana sau o sapca.

Un alt factor care afecteaza culoarea parului este temperatura inalta. Fie ca iti speli parul des sau mai rar, nu trebuie sa folosesti apa fierbinte. Cu cat apa e mai calda, cu atat decolorarea parului va fi mai rapida.

Sfat: Daca vrei o culoare de durata, nu-ti mai vopsi parul roscat. E o culoare frumoasa, care intoarce toate capetele, dar se „duce” cel mai repede.

Adauga un comentariu