|luni, mai 20, 2024
Sunteti aici: Home » Casa si gradina » Cum sa alegi parchetul pentru bucatarie
  • Urmareste-ne!

Cum sa alegi parchetul pentru bucatarie 

Sa ai parchet in bucatarie poate fi ceva foarte util, intrucat aceasta incapere se bucura de trafic intens, avand un loc pentru fiecare membru al familiei. Din acest motiv, bucataria trebuie sa fie calda si primitoare. Astfel, parchetul este solutia ideala atat din punct de vedere practic, cat si din punct de vedere estetic.

Exista o multime de modele de parchet in functie de provenienta lemnului si de stilul de amenajare. Prima conditie pe caresta trebuie sa o implineasca este rezistenta.

Un parchet solid din stejar, spre exemplu, este potrivit intr-o bucatarie traditionala si poate face “corp comun” cu holul si camera de zi. Astfel, se va crea impresia de un spatiu uniform si aerisit.

parchet in bucatarieIntr-o bucatarie clasica, un parchet laminat care imita lemnul natural este o buna alegere. Realizat din mai multe placi de fibra comprimate, acoperite de o imagine fotografica de lemn si de un strat protector, acesta este mai usor de ingrijit, fiind identic ca imagine, cu parchetul din lemn masiv.

Parchetul din lemn prelucrat, rezista mai mult in timp, iar acesta nu este afectat de umiditatea din bucatarie, create de abur. Cu acest gen d eparchet in bucatarie vei putea folosi doua tonuri de lemn, ceea ce duce la un efect vizual de marire a bucatariei.

O solutie de parchet in bucatarie este cel care imita lemnul de pin antichizat si care este  potrivit intr-o bucatarie deschisa.

Pentru o bucatarie moderna si eleganta, parchetul din lemn de fag, de culoare deschisa reprezinta o alegere mereu inspirata.

O pardoseala inchisa la culoare si parchet in bucatarie in tonuri grave este ideal intr-o bucatarie alba. In felul acesta, atat mobilierul cat si parchetul se vor scoate in evidenta unul pe altul. Parchetul din lemn de stejar este o investitie de durata care o sa creasca si valoarea casei si aspectul acesteia.

Adauga un comentariu