|joi, septembrie 16, 2021
Sunteti aici: Home » LifeStyle » Cum sa acoperi trei dintre cele mai frecvente imperfectiuni ale tenului: cosuri, cearcane si herpes
  • Urmareste-ne!

Cum sa acoperi trei dintre cele mai frecvente imperfectiuni ale tenului: cosuri, cearcane si herpes 

Sa fim sincere, un ten dezastruos ne poate distruge
intreaga zi sau chiar un eveniment important!
Make-up artistii insa ne ofera cateva metode 
prin care sa ne ascundem eficient micile
 imperfectiuniale fetei. Iata cateva dintre
cele mai importante trucuri:
Cum sa acoperi cosurile

Inainte de toate, orice s-ar intampla, nu atinge cosul, oricat de tentanta ar parea aceasta miscare! Solutia indicata, simpla si cu efect imediat este sa aplici pe zona problematica gheata, ibuprofen sau picaturi pentru ochi, care dupa doar 5 minute de la folosire vor reduce semnficativ zona inflamata. Urmatorul pas este sa folosesti un fond de ten cu acoperire medie sau mare.

In cazul in care cosul tot iti atrage atentia, chiar si dupa folosirea machiajului, acest mic truc te poate salva: utilizeaza un corector cu reflexii verzi, intrucat acestea vor neutraliza roseata. Aplicat cu o pensula mica si ascutita doar pe zona inflamata, acesta va acoperi cu totul cosurile si iti va oferi un ten perfect.

Cum sa acoperi cearcanele

In cazul in care cearcanele tale sunt prea evidente si au o culoare mov inchisa, atunci investeste intr-un corector cu un ton mai galben decat produsele obisnuit. De asemenea, cauta unul cu textura mai cremoasa, intrucat acesta se intinde mai bine.

Dupa ce ai acoperit cearcanele cu el, aplica un strat superficial de pudra deasupra pentru a preveni adunarea produsului la colturile ochilor. Acesta metoda te va ajuta sa acoperi urmele noptilor nedormite, insa nu exagera cu machiajul intrucat vei risca sa arati ca o fantoma, cu zona albe sub ochi.

Cum sa acoperi herpesul 

Spre deosebire de celelalte doua imperfectiuni ale tenului, aceasta nu apare la fel de des, dar este mai dificil de acoperit. Cea mai buna solutie pentru a scapa de herpes este sa iti achizitionezi plasturi, care pot sa si vindece rana in timp ce o ascund.

Apoi, dupa aplicarea medicamentului, machiaza-te, intrucat aplicarea fardului este simpla si va face rana aproape invizibila. Singurul lucru la care trebuie sa fii atenta este sa nu stai sub lumina directa, deoarece plasturii sunt din plastic si o vor reflecta.