|luni, iunie 24, 2024
Sunteti aici: Home » Lumea copiilor » Cum alungi frica de intuneric a copilului
  • Urmareste-ne!

Cum alungi frica de intuneric a copilului 

Frica este una dintre cele mai puternice emotii ale unui copil, inca de la nastere.Girl Afraid in BedUn zgomot neasteptat, o voce necunoscuta, lumina prea puternica sau lipsa ei pot declansa teama bebelusului.Frica este una dintre cele mai puternice emotii ale unui copil, inca de la nastere. Un zgomot neasteptat, o voce necunoscuta, lumina prea puternica sau lipsa ei pot declansa teama bebelusului.

Nu-l lasa sa planga
Atunci cand apare aceasta teama este inutil sa-l lasi pe cel mic sa planga sperand ca asa se va obisnui cu intunericul. Du-te la el si incearca sa-l linistesti, mangaindu-I perisorul. Aprinde lumina in camera si vorbeste-I pana se linisteste si adoarme.

Sfaturi bune de urmat:

Copilasul trebuie ajutat sa se obisnuiasca si sa-si invinga teama de intuneric. Pentru aceasta:Stabileste un program de somn pe care copilul sa-l gaseasca relaxant si placut. Un program de somn bine stabilit duce la instalarea unei rutine benefice care diminueaza anxietatea si teama.

Pentru a lupta mpotriva fricii de intuneric, lasa o veioza sau lumina din hol aprinsa. O penumbra lejera il poate linisti pe cel mic cand obscuritatea il nelinisteste.Nu-l lasa sa doarma singur pana se obisnuieste. Ar putea dormi in aceeasi camera cu fratele sau sora mai mare, pentru a se linisti

Ai putea pune alaturi de el ceva impregnat cu parfumul tau, mirosul familiar il va face sa se simta in sigurantaEste inutil sa incerci sa suprimi somnul din timpul zilei, crezand ca va dormi mai bine noaptea, acest fapt nu se va intampla

Evita folosirea suzetei, pentru ca nu va sti intotdeauna sa o gaseasca daca o pierde in intuneric si se va trezi.Somnul este mult mai dulce, chiar si pe intuneric, daca micutul doarme cu jucaria preferata langa el.

Adauga un comentariu