|sâmbătă, iulie 24, 2021
Sunteti aici: Home » Interne » Cum a intrat Kovesi în “echipa” DNA. Şefa DNA face apologia “echipei din DNA” care acum şase luni nu o accepta pe Luluţa
  • Urmareste-ne!

Cum a intrat Kovesi în “echipa” DNA. Şefa DNA face apologia “echipei din DNA” care acum şase luni nu o accepta pe Luluţa 

Laura Kodruţa Kovesi, şifonată de numirile “prin fax”cum-a-intrat-kovesi-in-echipa-dna-sefa-dna-face-apologia-echipei-din-dna-care-acum-sase-luni-nu-o-accepta-pe-luluta
ale noilor şefi ai Secţiei I din DNA a evocat
“spiritul de echipă”, “priorităţile” şi “încrederea
între membrii echipei de conducere”
a Parchetului Anticorupţie.

Aceste “priorităţi” nu au fost anunţate de procurorul-şef al DNA în cadrul interviului de la TVR şi nici nu a fost deranjată cu întrebări care ar fi putut lămuri… nelămuririle lansate în spaţiul public în plin scandal politic legat de scoaterea procurorului Papici de la “timona” marilor dosare.

Kovesi, care nu dă interviuri şi evită cât poate contactul cu presa, a ieşit din “regulă” pentru a interveni în “războiul” dintre Palate declanşat de cazul Papici. Propaganda băsistă l-a “urcat” pe Papici pe post de “simbol al luptei anticorupţie”, chemând populaţia la proteste de stradă. Încercarea de a face din Papici-2013 un Arafat-2012 a eşuat lamentabil, strigă tele vivandierelor anticorupţie dotate cu certificate ORNIS devoalând inspiraţia “mişcării” pe linia Macovei-Băsescu.

Kovesi intră în lupta declaraţiilor şi deschide un “front” împotriva ministrului Justiţiei şi a procurorului general, care au dat peste cap “politica de cadre” din DNA pe care o scapă din mână “partida băsistă”. Prestaţia dnei Kovesi a lansat însă şi multe semne de  întrebare.
“Vulnerabilităţile” din DNA ar fi – în opinia domniei sale – neîncrederea în cei doi care au acceptat propunerea ministrului Cazanciuc. Aşadar, Bendeac şi Cerbu, propuşi de ministrul Justiţiei, n-ar face parte din “echipa DNA”. Acum şase luni, când Kovesi a fost propusă pentru DNA, în instituţie s-a declanşat o veritabilă răzmeriţă, cu declaraţii explicite împotriva “trimisei”. Cum a reuşit Kovesi să fie “băgată în echipa DNA” împotriva voinţei lui Daniel Morar?

În aprilie, abia acum şase luni, Daniel Morar, care se agăţa cu dinţii de funcţiile din Parchete, pornise un război al declaraţiilor care viza păstrarea “purităţii DNA”. Din poziţia de fost şef al DNA, Morar decreta că este “inadmisibilă” numirea Codruţei Kovesi la conducerea instituţiei:
“Eu n-am o miză personală, (…) dar nu mi-e indiferent cine e şef la DNA. Dacă tot vorbim de numele vehiculate, mi se pare inadmisibil ca niciunul dintre numele vehiculate să nu fie de la DNA. Vorbim de doamna Kovesi sau de cine o fi. Dacă DNA a progresat în aceşti ani, se datorează procurorilor DNA şi e normal ca în fruntea DNA să fie cineva care a activat în DNA. Toată performanţa anticorupţie se datorează procurorilor DNA şi judecătorilor DNA, nimănui altcuiva, nici măcar procurorului general”, a mai spus Morar, făcând referire la fostul procuror şef al Parchetului General, Laura Codruţa Kovesi.

Citeste mai departe