|luni, mai 20, 2024
Sunteti aici: Home » Interne » CSM a sesizat Inspecţia Judiciară în cazul declaraţiilor lui Kelemen Hunor despre Zsolt Nagy
  • Urmareste-ne!

CSM a sesizat Inspecţia Judiciară în cazul declaraţiilor lui Kelemen Hunor despre Zsolt Nagy 

Conducerea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat Inspecția Judiciarăcsm-a-sesizat-inspectia-judiciara-in-cazul-declaratiilor-lui-kelemen-hunor-despre-zsolt-nagy să verifice dacă declarațiile liderului UDMR, Kelemen Hunor, despre dosarul ‘privatizărilor strategice” în care a fost condamnat și fostul ministru Zsolt Nagy, aduc atingere independenței sistemului judiciar, relevă un comunicat de presă al CSM.

„Ca urmare a afirmațiilor domnului Kelemen Hunor, președintele Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, în cuprinsul cărora a făcut referire la dosarul ‘privatizărilor strategice” în care a fost condamnat și fostul ministru Nagy Zsolt, apreciind că acesta „…a fost nedreptățit și a fost sancționat … Trebuie să fie foarte clar, cazul lui nu este un caz de corupție. Nu există nicio dovadă împotriva lui, …”, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii, în temeiul art. 30 alin 1 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, a sesizat Inspecția Judiciară în vederea efectuării verificărilor necesare pentru a stabili dacă și în ce măsură a fost adusă atingere independenței și imparțialității judecătorilor și procurorilor implicați în activitatea de soluționare a dosarului menționat, precum și dacă a fost adusă atingere independenței sistemului judiciar în ansamblul său”, se precizează în comunicatul CSM.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu