|sâmbătă, iulie 24, 2021
Sunteti aici: Home » Locale » CRIN ANTONESCU DOREŞTE SCHIMBAREA LEGII ELECTORALE
  • Urmareste-ne!

CRIN ANTONESCU DOREŞTE SCHIMBAREA LEGII ELECTORALE 

În drum spre Sighetu Marmaţiei unde va participacrin antonescu satu mare
la Şcoala Politică din localitatea respectivă,
preşedintele Senatului Crin Antonesc s-a oprit
şi pe Aeroportul Satu Mare unde a susţinut
o conferinţă de presă.

Liderul USL a fost însoţit de ministrul Finanţelor Daniel Chiţoiu, ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, europarlamentarii Ovidiu Silaghi şi Eduard Hellvig, preşedintele CJ Satu Mare, Adrian Ştef, viceprimarul Marcela Papici, etc.
Acesta a declarat că este de părere că votul în două tururi de scrutin ar fi benefic deoarece ar da o legitimitate mai mare aleşilor. Potrivit copreşedintelui USL primarii, preşedinţii de CJ şi parlamentarii ar trebui aleşi în două tururi de scrutin. De asemenea, la Camera Deputaţilor acesta susţine reintroducerea votului pe liste.
Regionalizarea, în opinia liderului USL nu ar trebui făcută pe criterii etnice ci ar trebui gândită din punct de vedere al dezvoltării economice deoarece altfel nu merită făcută.
Cu privire la tensiunile din USL Satu Mare, Crin Antonescu s-a ferit să dea un răspuns concludent spunând că el nu locuieşte în Satu Mare, şi nu a făcut campanie în Satu Mare iar cu privire la aceste neînţelegeri ar trebui întrebaţi mai degrabă liderii locali ai coaliţiei.