|vineri, decembrie 8, 2023
Sunteti aici: Home » Lumea copiilor » Crampele abdominale in timpul alaptarii
  • Urmareste-ne!

Crampele abdominale in timpul alaptarii 

Stii de ce, in timpul alaptarii, simti crampe
abdominale sau de ce laptele tau
isi schimba aspectul?

 

Crampe abdominale

Crampele abdominale postpartum sunt un semn ca organismul tau se vindeca in mod corespunzator dupa nastere. Un hormon care stimuleaza contractiile (oxitocina) determina uterul sa se micsoreze inapoi la normal dupa sarcina, proces care poarta numele de involutie, ceea ce reduce riscul de hemoragie uterina.
Unii experti cred ca durerea poate creste la sarcinile ulterioare, deoarece uterul se intinde mai mult de fiecare data. O mama care alapteaza poate sa resimta crampele abdmoninale mai puternic in timpul si dupa alaptare pentru ca in timpul alaptarii se elibereaza oxitocina, ceae ce face ca procesul de involutie sa fie mai rapid.
Laptele uman nu arata ca laptele de vaca
Laptele tau nu arata la fel in fiecare zi, deoarece compozitia laptelui matern se schimba pentru a satisface nevoile nutritionale ale bebelusului tau. La inceput, produci un colostru lipicios, alb-galbui, care este bogat in proteine. In cateva zile, laptele va contine doua parti, care s-ar putea separa in frigider: una subtire si apoasa, de o nuanta albastru pal, si o parte care are mai multa grasime, putin mai groasa si cremoasa.

Adauga un comentariu