|vineri, iulie 23, 2021
Sunteti aici: Home » Politic » Corlăţean: Miliardele alocate pentru romi sunt poveşti, trebuie întrebate ţările care au primit banii
  • Urmareste-ne!

Corlăţean: Miliardele alocate pentru romi sunt poveşti, trebuie întrebate ţările care au primit banii 

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, afirmă că „corlatean-miliardele-alocate-pentru-romi-sunt-povesti-trebuie-intrebate-tarile-care-au-primit-banii-
poveştile spuse prin alte ţări europene cu miliardele
şi miliardele de euro puse la dispoziţia României
pentru integrarea socială a romilor” nu sunt adevărate,
iar statele care au primit cu adevărat „miliarde”
ar trebui întrebate cum au folosit banii.
Corlăţean a declarat într-o conferinţă de presă susţinută la Nădlac că România a beneficiat de 500 de milioane de euro în ciclul bugetar 2007-2013 pentru incluziunea socială, care cuprinde şi integrarea romilor, şi nicidecum de miliarde de euro, cum s-ar spune în unele ţări europene.

„Poveştile spuse prin alte ţări europene cu miliardele şi miliardele de euro puse la dispoziţia României pentru integrarea socială a romilor sunt neadevărate. În tot ciclul financiar bugetar al UE 2007 – 2013, pentru incluziunea socială, ceea ce nu înseamnă numai romi, România a avut la dispoziţie puţin peste 500 de milioane de euro. Dar sunt alte ţări europene unde se manifestă problema legată de integrarea romilor care au avut miliarde şi miliarde de euro la dispoziţie, ar trebui să le punem întrebarea cum au folosit aceşti bani”, a declarat Corlăţean.

Ministrul a spus că în Europa există între 12 şi 15 milioane de romi care nu au cetăţenie română, astfel că problema integrării acestora nu ţine doar de România.

Titus Corlăţean a participat, la Nădlac, la un eveniment dedicat comunităţii slovace din localitate, cea mai numeroasă din ţară. La Conferinţa Internaţională „210 ani de conveiţuire. Nădlac – model al culturalităţii”, au mai fost prezenţi Miroslav Lajcak, vicepremier şi Ministrul Afacerilor Externe în Guvernul Republicii Slovace şi Gabriella Battaini-Dragoni, secretar general adjunct al Consiliului Europei.

Citeste mai departe