|vineri, iulie 23, 2021
Sunteti aici: Home » Locale » CONTROALE SANITAR-VETERINARE
  • Urmareste-ne!

CONTROALE SANITAR-VETERINARE 

Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru DSV1
Siguranţa Alimentelor Satu Mare au realizat
în perioada 26.09.2013 – 04.10.2013, un număr
de 189  acţiuni de control la unităţi
şi gospodăriile populaţiei.
Au fost verificate: depozite alimentare, unităţi de alimentaţie publică, cantine,  unităţi de vânzare cu amănuntul, pieţe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unităţi ambalare produse de origine non animală, unităţi de procesare carne, unităţi procesare lapte.

În cadrul acțiunilor tematice au fost urmărite următoarele aspecte: existenţa documentului de înregistrare, respectarea condițiilor generale de igienă, originea materiilor prime şi existenţa documentelor însoțitoare, respectarea condițiilor privind ambalarea, marcarea şi etichetarea alimentelor, condițiile de transport, modul de depozitare, monitorizarea şi eliminarea subproduselor, existenţa echipamentelor de protecție.

Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii au aplicat două amenzi contravenţionale, în valoare de totală de 1200 lei.
Deficienţele sancţionate au fost: depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare (2 pizzerii din Satu Mare – 2 x 600 lei).

Este în curs de finalizare acţiunea de inspecţie în exploataţiile non profesionale de animale din judeţul Satu Mare conform eşantioanelor solicitate de APIA.

Continuă acţiunea Autorităţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, prin intermediul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene,  de informare a populaţiei din judeţ prin instruiri şi afişe, despre: „Cum se poate obţine lapte conform cu cerinţele Uniunii Europene – Recomandări pentru un lapte igienic”, acţiune demarată  datorită faptului că, începând cu data de 01.01.2014, va fi interzisă comercializarea sau livrarea către unităţile de colectare sau procesare a laptelui crud, materie primă, care nu respect cerinţele Uniunii Europene.
Aceste acţiuni întreprinse de către inspectorii D.S.V.S.A. Satu Mare, vor continua şi în perioada următoare, pentru a proteja sănătatea cetăţenilor şi a animalelor, de a preveni difuzarea bolilor transmisibile şi reducerea riscului de apariţie a toxiinfecţiilor alimentare.