|marți, septembrie 21, 2021
Sunteti aici: Home » Locale » CONTRABANDIŞTI OPRIŢI CU FOCURI DE ARMĂ LA FRONTIERA CU UCRAINA
  • Urmareste-ne!

CONTRABANDIŞTI OPRIŢI CU FOCURI DE ARMĂ LA FRONTIERA CU UCRAINA 

Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Negreşti-Oaş
au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii
contrabandei, în cadrul căruia au descoperit 20.000
de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană,
în valoare de peste 170.000 lei.

Pentru reţinerea persoanelor implicate, poliţiştii de frontieră au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment.

Marţi, 16 iulie, în jurul orei 23.00, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului PF Negreşti-Oaş, a observat în apropierea frontierei de stat mai multe persoane care transportau colete voluminoase de la linia de frontieră către localitatea Moişeni (judeţul Satu Mare).

Oamenii legii i-au somat prin voce pe cei în cauză şi deoarece aceştia nu s-au supus somaţiilor încercând să fugă spre teritoriul statului vecin, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale. În urma acţiunii a fost reţinut un cetăţean ucrainean, care a fost identificat ca fiind Oleksandr B., în vârstă de 25 ani.

La faţa locului au fost descoperite 40 de colete ce conţineau cantitatea de 20.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 177.000 lei.
Au fost anunţate despre eveniment şi autorităţile de frontieră vecine, care au comunicat că au descoperit pe teritoriul ucrainean 16 baxuri cu ţigări din acelaşi lot.

Cetăţeanul ucrainean, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de  contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării. În cursul zilei de ieri (miercuri, 17 iulie), cetăţeanul ucrainean a fost prezentat instanţei de judecată care a emis pe numele lui mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.

Totodată, cercetările continuă în comun cu autorităţile de frontieră ucrainene, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate.