|vineri, mai 14, 2021
Sunteti aici: Home » Casa si gradina » Construieste-ti gradina pas cu pas!
  • Urmareste-ne!

Construieste-ti gradina pas cu pas! 

Locuiesti la curte si ti-ar placea sa-ti savurezi
cafeaua intr-o oaza de verdeata si flori,
insa gradina ta nu arata tocmai ca in reviste?
Ei bine, este timpul sa te apuci de treaba pentru
a te bucura si tu de spatiul verde de langa casa!
Iata care sunt pasii pentru construirea unei gradini noi de flori!

Marcheaza locul

Da-i gradinii o forma amuzanta, da-i curgere, foloseste-o pentru a pune in valoare formele casei tale. Foloseste un furtun pentru a sublinia curbele gradinii. Odata ce ai stabilit forma perfecta, marcheaza-o cu o linie de nisip sau de faina.

Scapa de iarba

Daca ai gazon plantat pe locul in care vrei sa-ti incropesti o gradina, scoate-l cu o cazma sau, daca ai timp sa astepti, tunde gazonul cat de scurt poti, apoi acopera-l cu mai multe straturi de ziare, iar deasupra pune pamant sau compost. Asteapta cateva luni ca iarba de dedesubt sa moara.

Treci la sapat!

Acum incepi sa sapi la noua ta gradina, sa indepartezi pietrele, radacinile sau alte gunoaie. Daca ai un sol sarac, acum e timpul sa incorporezi materie organica, compost. Amesteca-l cu pamantul!

Fa-i margine gradinii

Poti sa previi intrarea gazonului peste gradina facand un fel de prapastie intre cele doua zone, un sant de 20 cm adancime si cativa centimetri latime, care va opri si migrarea daunatorilor.

Fa un preview al gardinii

Stiu ca inseamna timp pierdut, insa e important sa ai o idee despre cum va arata gradina cu flori la final. Asadar, pune florile cu tot cu ghiveci pe zona gradinii, spatiaza-le cat mai bine si astfel poti avea o idee despre felul cum vor arata plantele unele langa altele.

Treci la plantat

Cand te-ai convins ca toate plantele si-au gasit locul potrivit, planteaza-le in pamant. Nu le desparti total de pamantul in care au stat pana acum, ci planteaza-le cu totul in noul loc.

Imprastie un strat protector (mulci)

In afara ingrasarii solului, cel mai bun lucru pe care-l poti face pentru sanatatea noii tale gradini este sa o protejezi cu un strat de mulci. O folie de 5 cm de aschii sau frunze va face minuni impotriva buruienilor si ajuta pamantul sa-si pastreze umiditatea in vremuri secetoase.

Uda bine

Dupa ce gradina este plantata si s-a adaugat si mulci, plantele au nevoie de o udare buna. Atentie: daca mulciul este uscat, s-ar putea ca el sa absoarba apa in locul plantelor.