|sâmbătă, iulie 31, 2021
Sunteti aici: Home » Evenimente » CONCERT LA CASTELUL KAROLYI
  • Urmareste-ne!

CONCERT LA CASTELUL KAROLYI 

Direcția de Cultură și Sport a municipiului Carei văConcert 10
invită duminică, 20 octombrie 2013, cu începere
de la ora 18.00, în Sala Cavalerilor a
Castelului Károlyi la recitalul extraordinar intitulat 
„Vă place Brahms ?”, susținut de Răzvan Suma 
– violoncel și Josu Okiñena– pian.

Cei doi artiști au pornit într-un turneu național intitulat „Vă place Brahms ?” în 12 orașe din țară între care au inclus și municipiul Carei.
În program veți putea asculta:
Johannes Brahms
Sonata nr. 1, op. 38 – în mi minor
Allegro non troppo
Allegretto quasi Menuetto
Allegro
Sonata nr. 2, op. 99 – în Fa Major
Allegro vivace
Adagio affettuoso
Allegro passionato
Alllegro molto
Răzvan Suma
Prin repertoriul impresionant pe care l-a realizat în cele peste cinci sute de recitaluri și concerte susținute în turneele din Europa, America de Nord, America de Sud, Africa și Asia, Răzvan a dovedit o mare sensibilitate și intuiție muzicală, o tehnică performantă redând impecabil – prin diversitatea sonorităților – specificul stilistic al fiecărei piese.
În ultimii ani Răzvan Suma a realizat o serie de înregistrări speciale, inclusiv pentru Fonoteca de Aur a Societății Române de Radio, 5 CD-uri, precum și transmisiuni în direct la posturi de radio și televiziune.
În anul 2000 obține diploma de licență a Academiei de Muzică din București la clasa maestrului Marin Cazacu, iar în 2002 studiază în cadrul programului „Artist Diploma” la Longy School of Music – Cambridge – Statele Unite, la clasa profesorului Terry King.
Răzvan Suma devine în anul 2010 solist concertist al orchestrei Societății Române de Radiodifuziune din București.
Josu Okiñena
Profesor Universitar și șef de catedră al departamentului de cercetare și doctorate la Universitatea Muzikene din San Sebastian. Are o activitate solistică importantă alături de artiști precum Alan Gampel, Migel Etuarte, Almudena Ortega sau Maite Maruri.
A studiat la Conservatorul Superior de Muzică din San Sebastian, cu Marisol Imaz, obținând premiul întâi pentru pian și muzică de cameră, la absolvirea acestei instituții.
A cântat cu soliști precum Eduard Wulfson, Marta Almajano, Itxaro Mentxaka, Enrique Baquerizo, Lola Casariego.
Întâlnirea cu violoncelistul Răzvan Suma datează din anul 2003 și este una dintre cele mai stabile și fructuoase colaborări, însumând peste 70 de concerte de atunci, împreună, perindându-se prin Spani, Argentina, România sau Lanzarote, fiind prezenți pe cele mai importante scene.
Organizatorii acestui eveniment sunt Filarmonica „Dinu Lipatti Satu Mare” și Asociația Culturală Analia Selis. Intrarea liberă.