|joi, septembrie 23, 2021
Sunteti aici: Home » Interne » Comisia Europeană a hotărât să acopere costurile de construcţie a două tronsoane de autostradă din România
  • Urmareste-ne!

Comisia Europeană a hotărât să acopere costurile de construcţie a două tronsoane de autostradă din România 

Comisia Europeană a hotărât, în data de 18 noiembrie 2014, să acoperecomisia-europeana-a-hotarat-sa-acopere-costurile-de-constructie-a-doua-tronsoane-de-autostrada-din-romania costurile de construcţie a două tronsoane de autostradă din România, finanţate iniţial de statul român prin împrumuturi bancare.

Prin decizia semnată de comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, 262 milioane de euro au fost alocați din Fondul de coeziune pentru aceste proiecte. Această decizie ridică nivelul contribuției Comisiei Europene la construirea acestor autostrăzi la 439 milioane de euro.

Autostrada Arad-Timişoara şi varianta de ocolire a municipiului Constanţa la nivel de autostradă au fost date în folosinţă în 2011 şi, respectiv, 2012. Ele au fost construite cu fonduri de la bugetul de stat, cu granturi de la Comisia Europeană și cu împrumuturi de la Banca Europeană de Investiţii şi, respectiv, de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie și Dezvoltare.

Citeste mai departe