|joi, septembrie 23, 2021
Sunteti aici: Home » Locale » Comisarul Adrian Bota, soţul sexy-vicepreşedintei organizaţiei de femei a PDL, condamnat la 3 ani de închisoare pentru luare de mită (FOTO)
  • Urmareste-ne!

Comisarul Adrian Bota, soţul sexy-vicepreşedintei organizaţiei de femei a PDL, condamnat la 3 ani de închisoare pentru luare de mită (FOTO) 

Comisarul IPJ Satu Mare, Adrian Bota a fost
condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare
pentru luare de mita intr-un dosar privind
achizitionarea ilegala a unor cabinete medicale
in favoarea sotiei sale, Laura Bota,
scrie ancheteonline.ro

Consoarta acestuia este vicepresedinte al organizatiei de femei din cadru PDL, foarte buna prietena cu Elena Udrea si Andreea Paul (Vass). Laura Bota a fost si ea inculpata in acest dosar pentru fals si uz de fals, dar faptele sale au fost prescrise. Potrivit procurorilor DNA, politistul Bota a solicitat in 2007 presedintelui CJ Satu Mare de atunci, Stefan Szabo, doua cabinete medicale, oferindu-se in schimb sa-i rezolve dosarele in care era cercetat.

Judecătorii Curţii de Apel Oradea au decis ieri condamnarea inculpatului Bota Adrian la o pedeapsa de 3 ani de inchisoare cu suspendare. Magistratii au dispus, totodata, confiscarea unui cabinet medical al sotiei acestuia, Laura Bota, aplicand masura sechestrului asiguratoriu.

“Se apreciaza, tinand seama de pesoana condamnata, de comportamentul sau dupa comiterea faptei, ca pronuntarea condamnarii constituie un avertisment pentru acesta”, se arata in sentinta data.

Aranjamente la consiliul judetean

Procurorii DNA sustin in rechizitoriu, ca in cursul anului 2007, comisarul de politie Adrian Bota a pretins de la presedintele consiliului judetean Satu Mare de atunci, Stefan Szabo, 2 cabinete medicale, oferindu-se in schimb, sa-i rezolve dosarele in care era cercetat: un dosar referitor la vanzarea hotelului Dacia si un dosar privind unele nereguli in declaratia sa de avere.

In acelasi dosar a fost urmarita penal si sotia acestuia Laura Bota pentru fals si uz de fals in inscrisuri oficiale, ea semnand in fals, acte privind provenienta juridica a acestor cabinete medicale. Spatiile faceau parte din domeniul public al statului, dar, in urma unor manevre puse la cale la consiliul judetean, au ajuns in proprietatea Laurei Bota, care au devenit cabinete stomatologice, unde aceasta isi profesa meseria. Initial si seful CJ a fost pus sub acuzare, dar apoi i s-a dat NUP din lipsa de dovezi.

Mai intai, unul dintre  cabinetele medicale, situate pe strada Cuza Voda din Satu Mare a fost in folosinta mentorului doamnei Bota, medicul Francisc Borbely, unde aceasta a lucrat ca asistenta medicala. Borbely a ajutat-o si cu bani si profesional pe Laura Bota sa ajunga medic stomatolog. Ca apoi, sustin surse din anturajul acesteia, doctorul Borbely sa fi fost zburat din acest spatiu, pentru ca tanara doctorita sa aiba unde profesa.

Citeste mai departe

[scrollGallery id=108]