|luni, mai 20, 2024
Sunteti aici: Home » Interne » Codrin Ştefănescu către Elenea Udrea: Dosarele lui Năstase, Voiculescu şi Becali şi Gică Popescu au fost la comandă politică?
  • Urmareste-ne!

Codrin Ştefănescu către Elenea Udrea: Dosarele lui Năstase, Voiculescu şi Becali şi Gică Popescu au fost la comandă politică? 

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu o întreabă publiccodrin-stefanescu-catre-elenea-udrea-dosarele-lui-nastase-voiculescu-si-becali-si-gica-popescu-au-fost-la-comanda-politica pe Elena Udrea dacă are cunoştinţă ca dosarele lui Adrian Năstase, Dan Voiculescu, Gigi Becali şI Gică Popescu să fi fost istrumentate la comandă politică.

Codrin Ştefănescu îi adreseaza o astfel de întrebare Elenei Udrea după ce aceasta a afirmat că stie de un caz de “judecător la Înalta Curte care a luat o decizie de arestare a unui important om, a unei importante persoane, la comandă”. De asemenea, Elena Udrea a mai spus că “sunt mulţi procurori şi mulţi judecători care s-au săturat să dea soluţii în dosare, de frică”.

Redam integral comiunicatul lui Codrin Ştefănescu:
“În toate declaraţiile dumneavoastră din ultima perioadă (televiziuni, ziare, mediul online) aţi afirmat lucruri cutremurătoare legate de sistemul judiciar, dar şi că sunteţi victima răzbunării unor oameni din cadrul acestui sistem. Iar acum, la ora destăinuirilor, afirmaţi public că o parte a acestor structuri sunt opresive, abuzive şi mincinoase, deşi, în calitate de şef al Cancelariei Prezidenţiale, de lider important în conducerea fostului PDL, de ministru în guvernele PDL şi de cel mai apropiat om de Traian Băsescu, aţi făcut parte din acest sistem, l-ati susţinut şi protejat.

În ultimele zile, aţi denunţat faptul că se fac dosare la comandă politic, citez: “şi am un caz extraordinar. Din păcate, iarăşi se bazează pe declaraţiile unor oameni care cu siguranţă că vor fi îngroziţi să recunoască în mod public ceea ce mi-au spus mie. Caz de judecător la Înalta Curte care a luat o decizie de arestare a unui important om, a unei importante persoane, la comandă”,(interviu pentru Lumea Justiţiei, 4 februarie 2015).

Aţi declarat că mulţi magistraţii sunt victime ale şantajului, citez: “Sunt mulţi procurori şi mulţi judecători care s-au săturat să dea soluţii în dosare, de frică”, (interviu pentru Lumea Justiţiei, 4 februarie 2015).

Atât în interviul din 30 ianuarie pentru Hotnews, cât şi în cel de la TVR1 (emisiunea “Vorbeşte liber!”) din 4 februarie, aţi susţinut că, citez: “în Romania poate conduce ţara cine deţine cătuşele, cel care deţine secretele tuturor. De ce credeţi că tac toţi cei ce ar trebui să vorbească acum sau măcar ar avea obligaţia să-şi pună întrebări? …. De frică. Pentru că sunt oameni care ar putea fi în orice moment arestaţi.”

Aţi afirmat că, citez: “în Romania, dacă vrei, aproape oricine poate fi învinovăţit de ceva. Cel care decide în această ţară când şi pe cine arestează, acela este cel mai important om din România” (TVR1 – emisiunea “Vorbeşte liber!”, 4 februarie)

Adauga un comentariu