Cheesecake cu mure
Cheesecake-ul a devenit regina deserturilor
de la noi. Pana si barbatii sunt innebuniti
dupa acest deliciu dulce!
Timp de preparare: mediu.
Numar de portii: 4.
Complexitate: mediu
Ingrediente
- 2 pachete biscuiti digestivi
- 125 g fulgi de ciocolata
- 90 g unt nesarat, topit
- 15 ml (1 lingura) apa rece
- 10 g praf gelatina
- 250 g crema de branza
- 50 g branza de vaci
- 85 ml (1/3 cana) miere
- sare de lamaie
- 30 ml (2 linguri) suc de lamaie
- 1 ou
- 200 g mure
- 15 g (1 lingura) zahar pudra
- 3 g (1/4 lingurita) coaja de portocala rasa
- 30 ml (2 linguri) suc portocale
Mod de preparare
1. Ungeti cu unt 4 tavite de tarta. Faramitati biscuitii. Adaugati fulgii de ciocolata, untul si amestecati. Impartiti amestecul in cele 4 tavite si lasati-le la frigider.
2. Preparati gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj.
3. Amestecati branza, mierea si sarea de lamaie pana ce umplutura devine cremoasa. Adaugati sucul de lamaie si oul pana cele doua ingrediente se omogenizeaza cu intreaga compozitie.
4. Amestecati gelatina in compozitia de branza. Turnati in tavitele pregatite si lasati la frigider timp de cateva ore pana ce acestea s-au asezat.
5. Faramitati murele, adaugati zaharul pudra, sucul si coaja de portocale si lasati amestecul la frigider timp de cateva ore.
6. Turnati compozitia de mure peste cheesecake si serviti.
- SFAT: Daca nu doriti sa preparati 4 bucati de astfel de mini-cheesecake, puteti folosi o tava obisnuita cu pereti detasabili si prepara o singura tarta.