|luni, mai 20, 2024
Sunteti aici: Home » Noutati » CES 2015 – Las Vegas, capitala minunilor tehnologiei
  • Urmareste-ne!

CES 2015 – Las Vegas, capitala minunilor tehnologiei 

Televizoare cu ecrane curbate ultra HD, cu sistem de operare WebOS 2.0, drone,ces-2015-las-vegas-capitala-minunilor-tehnologiei vestimentaţie inteligentă sau obiecte conectate la pielea umană sunt doar câteva dintre noutăţile în materie de tehnologie anunţate pentru ediţia din acest an a târgului Consumer Electronics Show (CES) de la Las Vegas, deschis luni pentru presă şi de miercuri pentru public, scriu letemps.ch şi franceinfo.fr.

Desfăşurat în perioada 6-9 ianuarie 2015, CES Las Vegas este evenimentul cel mai aşteptat al începutului de an pentru pasionaţii de tehnologie, reunind cei mai mari producători din acest domeniu. Peste 3.000 de expozanţi îşi vor prezenta cele mai noi realizări tehnologice pentru cei peste 160.000 de vizitatori aşteptaţi la târg potrivit estimărilor organizatorilor.

Televizoarele
Televizoarele reprezintă elementul distinctiv care a dat reputaţie salonului Consumer Electronic Show de la Las Vegas încă de la prima sa ediţie organizată în iunie 1967, în New York City. În prezent foarte mulţi fabricanţi de televizoare au implementat tehnologia 4K (ultra high definition) astfel că şi preţul lor devine mai accesibil pentru publicul larg, apreciază Roger Kay, analist în cadrul Endpoint Technologies Associates. LG şi Samsung vor aduce noile lor televizoare smart TV cu sistem de operare WebOS 2.0, cu câteva îmbunătăţiri.

Sony transpune experienţa 4K la un nivel superior prin intermediul unei game largi de produse compatibile 4K. În 2015 vor fi lansate pe piaţă 4 noi serii LCD BRAVIATM Ultra HD 4K, însumând un total de 12 televizoare a
căror calitate a imaginii este asigurată de propriul procesor 4K de la Sony, X1. Printre noile modele BRAVIA se numără şi cea mai subţire serie de televizoare din lume (de aproximativ 4,9 mm la cel mai subţire punct), precum şi prima serie din lume cu difuzoare compatibile cu tehnologia Hi-Res.

Sony echipează o gamă largă de televizoare 4K şi Full HD cu cel mai nou sistem de operare de la Google, AndroidTM TV, ce oferă o compatibilitate sporită între televizor si dispozitivele mobile cu Android. De asemenea, interfaţa Sony One-Flick Entertainment acordă utilizatorilor posibilitatea de a beneficia de o experienţă unică, mulţumită telecomenzii cu suprafaţă tactilă, ce permite accesarea conţinutului dintr-o singură mişcare.

“Wearables”
“Wearables” (tehnologia purtabilă) sunt gadgeturi electronice, ceasuri sau brăţări, ataşate corpului uman care, prin intermediul a numeroşi senzori, monitorizează bătăile inimii, contorizează paşii parcurşi într-o zi, caloriile arse în 24 de ore sau pot semnala în timp real primirea unui mesaj SMS pe telefonul mobil al utilizatorului. Colectarea datelor transmise de senzorii respectivi oferă utilizatorului şansa să le valorifice în mod productiv, consideră Ramon Llamas de la Institutul IDC, care dezvoltă aplicaţii capabile să acorde consiliere.

În domeniul tehnologiei purtabile,Sony amplifică experienţa dispozitivelor SmartWear prin lărgirea acestei game inovatoare. Noile produse permit analiza activităţilor zilnice prin intermediul aplicaţiei Lifelog, totul pentru a îmbunătăţi considerabil stilul de viaţă al utilizatorilor. Pentru 2015, Sony îşi propune consolidarea relaţiei cu
brandurile de fashion şi lifestyle, inovând modul în care pot fi purtate.

Drone
Pentru prima dată de la înfiinţare, salonul are o zonă specială destinată dronelor. Acestea au o largă utilizare, de la supravegherea unui anumit loc, la transmisii din aer ale evenimentelor sportive sau furnizarea de informaţii în cazul unor misiuni de căutare în caz de dezastre sau accidente, apreciază Karen Chupka, vicepreşedinte al asociaţiei americane pentru tehnologie, ONG-ul care organizează salonul.

Roboţi
Standul pentru roboţi va fi extins cu 25% faţă de spaţiul alocat anul trecut. Conectaţi la internet, controlaţi din smartphone sau capabili să asculte, să vadă, să simtă şi să reacţioneze la mediul înconjurător, roboţii reprezintă la fiecare ediţie a salonului din Las Vegas o atracţie aparte.

Standul auto
Anul acesta, standul auto, în care expun zece producători, a fost extins. Maşini inteligente cu numeroase sisteme tehnologice inovatoare, asistate pe computer sau care realizează independent de şofer anumite operaţiuni de parcare sau evitare a unei coliziuni, reprezintă ultimele tendinţe în domeniu, care apoi sunt adoptate de cei mai mulţi dintre producătorii auto. Luna trecută Toyota a lansat pe piaţa din Japonia prima maşină bazată pe tehnologia hidrogen – Mirai. Apple şi Google colaborează de ani buni cu mulţi producători auto pentru introducerea unor sisteme de operare pe autovehiculele de serie.

Constructorul de automobile german Daimler a prezentat în ajunul deschiderii Salonului Consumatorilor de Electronice (CES) din Las Vegas prototipul unei maşini care poate rula fără şofer şi în care pasagerii pot sta faţă în faţă, informează France Presse.

Mercedes-Benz F 015, o maşină electrică dotată cu o mulţime de dispozitive electronice, cu o formă ovală futuristă, a fost prezentată marelui public de Dieter Zetsche, patronul Daimler, înainte de marea deschidere aşteptată pentru marţi a Salonului CES 2015 din Las Vegas.

Maşina are volan, însă scaunul rezervat în general şoferului poate să pivoteze. Pasagerii din faţa îşi pot răsuci astfel scaunele cu spatele la şosea şi pot discuta faţă în faţă cu pasagerii aflaţi pe scaunele din spate. Seamănă puţin cu “conceptul de trăsură”, a remarcat Dieter Zetsche.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu