|luni, septembrie 16, 2024
Sunteti aici: Home » Noutati » Cercetătorii japonezi au descoperit „butonul de resetare” a ceasului intern
  • Urmareste-ne!

Cercetătorii japonezi au descoperit „butonul de resetare” a ceasului intern 

Sindromul decalajului orar („jet lag”) şi tensiunile cercetatorii-japonezi-au-descoperit-butonul-de-resetare-a-ceasului-intern
cauzate de munca în schimburi pot deveni probleme
de domeniul trecutului, după ce, în urma unei
cercetări realizate în Japonia, s-a descoperit
„butonul de resetare” a ceasului intern.
Echipa de la Universitatea din Kyoto a descoperit „butonul de resetare” a ceasului intern din interiorul creierului. Cercetarea, publicată în revista Science, a arătat că butonul poate fi folosit pentru a potrivi ceasul intern la o nouă zonă geografică, într-o singură zi.

Această cercetare reprezintă un pas înainte în tratarea sindromului decalajului orar. Există mai multe ceasuri în corp şi un „ceas principal” în creier, care ajută corpul să rămână sincronizat cu lumea din jur, astfel încât oamenii devin somnoroşi pe timpul nopţii, informeaza BBC, citat de Mediafax.

Toţi cei care lucrează în ture, precum şi cei care călătoresc cu avionul pe distanţe mari pot resimţi decalajul orar şi un apetit mare. Acest lucru se întâmplă din cauza ceasului intern care se dereglează şi nu mai deduce când este noapte şi când este zi. Ceasul se foloseşte de lumină pentru a ţine evidenţa timpului, dar este, în mod natural, „încăpăţânat” şi se reglează lent.

Pentru fiecare zonă prin care trece, corpul are nevoie de o zi întreagă pentru a-şi reveni. De exemplu, dacă o persoană zboară de la Londra la Beijing, corpul va avea nevoie de o săptămână pentru a se adapta pe deplin.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu