|marți, iunie 15, 2021
Sunteti aici: Home » LifeStyle » Cele mai populare operatii estetice din Romania
  • Urmareste-ne!

Cele mai populare operatii estetice din Romania 

Mana dibace a unui chirurg plastician poate face
adevarate minuni! Potrivit unui studiu efectuat
la Universitatea din Toronto, persoanele care
apeleaza la anumite operatii estetice pot arata
cu noua ani mai tinere, iar psihologii sustin
ca acest lucru le influenteaza starea in mod pozitiv.
Cele mai populare operatii estetice din Romania

7 din 10 paciente care trec pragul cabinetului unui medic estetician isi doresc o marire de sani. In 2011, peste 90.000 de romani au apelat la chirurgia estetica, iar numarul lor creste de la an la an. In topul preferintelor romanilor se regasesc interventii precum liposuctia, rinoplastia, liftingul mamar si facial, dar si injectarile cu acid hialuronic si/sau botox. Nu lipsesc nici operatiile de marire a feselor si, mai nou, cele de remodelare vaginala. Astfel, Romania ocupa locul 17 (dupa numarul acestor interventii la mia de locuitori) intr-un clasament format din 26 de tari, primele locuri fiind ocupate de Coreea de Sud, Grecia si Italia. Doctorul Silvia Stanculescu-Vasalos, specialist in chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva explica aceste cifre sustinand ca „Astfel de operatii asociate sunt din ce in ce mai cautate deoarece prezinta cateva avantaje bine definite: schimbarea la nivel fizic este spectaculoasa, anestezia se face o singura data si timpul de recuperare post operator scade semnificativ”.
Ce efecte au operatiile estetice asupra psihicului

Un grup de cercetatori din cadrul Universitatii Ruhr si Basel au realizat un experiment menit sa demonstreze influenta operatiilor estetice asupra starii noastre generale. Ei au comparat un grup de 544 de persoane care au apelat pentru prima data la o operatie estetica cu alte doua grupuri: 264 de persoane care au vrut sa isi faca o operatie estetica, dar au renuntat, si un grup de 1.000 de persoane care au declarat ca nu s-au gandit niciodata la asta. Studiul a fost publicat in revista „Clinical Psychological Science”, iar rezultatele au concluzionat ca cei care au optat pentru o schimbare, apeland la operatiile estetice, aveau o stare psihica pozitiva, fiind mai increzatori in fortele proprii.
Cum explica esteticienii influenta operatiilor estetice

„Pacientii care opteaza pentru interventii chirurgicale de infrumusetare si nu au o perceptie obiectiva a rezultatelor ce vor urma, ajung sa fie dezamagiti. Tocmai de aceea „imbunatatirea” este cel mai bun termen pentru descrierea efectelor acestor operatii si nu „minuni” sau „schimbare radicala” a imaginii”, sustine chirurgul estetician Silvia Stanculescu-Vasalos, specialist in chirurgie cosmetica in cadrul Clinicii Milenio din Portugalia.
Ce trebuie sa faci inainte de o interventie chirurgicala

Interventiile chirurgicale estetice reprezinta o schimbare de imagine ce este resimtita intens de catre psihic, iar decizia de a apela la acestea trebuie sa fie una persoanala. Pentru ca iti pot schimba perceptia despre viata, planurile personale si profesionale, este important sa analizezi in detaliu situatia si sa ai o perceptie realista asupra rezultatelor unor astfel de operatii, pentru a putea hotari daca iti pot satisface sau nu asteptarile. Discuta sincer si deschis cu chirurgul tau. Nu ezita sa pui intrebari si nu uita sa ii comunici date despre starea ta de sanatate: daca suferi de vreo afectiune medicala sau urmezi vreun tratament medicamentos, daca esti alergica sau daca ai reactii adverse la anumite medicamente, daca fumezi, bei cafea sau alcool. Orice informatie pe care i-o ascunzi poate avea efecte negative asupra sanatatii tale. Informeaza-te inainte de orice operatie si analizeaza in detaliu atat beneficiile cat si riscurile la care te supui! In definitiv, o astfel de interventie iti poate schimba radical viata.