|joi, iulie 18, 2024
Sunteti aici: Home » Cinema » Cele mai mari greseli facute in filmul „Gravity”! – FOTO
  • Urmareste-ne!

Cele mai mari greseli facute in filmul „Gravity”! – FOTO 


Filmele, mai ales cele de actiune si aventura, nu respecta in general legile fizicii si realitatea. Exceptie nu face nici popularul „Gravity„, lansat recent in cinematografe. Actiunea in aceasta pelicula se petrece in spatiul cosmic, iar fizica si realitatea sunt trecute de multe ori pe planul secund, in favoarea spectacolului, atat de important pentru Hollywood. Universul „Star Trek” nu ar mai fi atat de spectaculos fara torpilele si navele care fac zgomot atunci cand se misca prin spatiu (unde este mutenie totala, in lipsa aerului) sau fara explozii (care, in lipsa oxigenului, nu se petrec in cosmos).

In filmul „Gravity”, cele doua personaje principale, interpretate de Sandra Bullock si George Clooney, se lupta pentru supravietuire dupa ce naveta in care se afla este lovita, in spatiu, de resturi care orbiteza in jurul Terrei.

Leroy Chiao, astronaut, fost comandant al Stasiei Spatiale Internationale, subliniaza cateva greseli intr-un comentariu publicat pe site-ul Space.com.

Sandra Bullock poarta lenjerie intima normala atunci cand imbraca costumul spatial. In spatiu, astronautii folosesc lengerie intima speciala, prevazuta cu mici tuburi umplute cu apa, care ajuta la mentinerea temperaturii corpului.

Parul, destul de lung, al Sandrei nu se prea misca si apare mereu aranjat, desi gravitatia este zero in spatiu si la bordul Statiei Spatiale Internationale (SSI).

La un moment dat, in film apar mai multe obiecte spatiale in apropiere: telescopul Hubble, SSI si statia spatiala chineza. In realitate, fiecare obiect pus de om in spatiu are propria orbita, iar din vecinatatea SSI nu vezi alte vehicule spatiale niciodata.

La un moment dat Clooney, aflat in costumul spatial, glumeste cu Bullock si asculta muzica country. Specialistii NASA spun ca asa ceva nu se intampla. Astronautii vorbesc doar cand este necesar, pentru a conserva oxigenul, iar muzica este exclusa. De asemenea, nu exista sisteme care sa le permita astronautilor sa se miste cu precizie prin spatiu (la un moment Clooney da un ocol statiei). Exista mici sisteme de propulsie, care pot fi utilizate in caz de urgenta, daca cosmonautul se indeparteaza de vehicul, insa aerul din acestea este de obicei conservat cu mare atentie.

Gunoaiele spatiale apar mai tot timpul in cadru. In realitate, acestea au viteze atat de mari, de circa 30.000 km/h, incat pur si simplu nu le vezi cand trec si nu stau prea mult timp in campul vizual.

Bulloc intra in vehiculele spatiale deschizand trapele din exterior. Acest lucru este imposibil, spun specialistii NASA. Trapele nu pot fi deschise decat din interior si dupa ce au fost pregatite in prealabil. In multe secvente nici macar nu apare compartimentul etans din spatele trapei, in care cosmonautul ar trebui sa stea cateva minute pentru a fi introdus oxigen, inainte de a intra in vehicului propriu-zis.

Secrete impartasite in spatiu. Bullock ii spune lui Clooney mai multe detalii despre viata ei, atunci cand se afla in spatiu. Inainte de o misiune spatiala, membrii unei echipe petrec sute si mii de ore impreuna la antrenamente. „Nu prea mai ai ce povesti cand ajungi in spatiu”, spune Leroy Chiao, fost comandant al SSI.

Adauga un comentariu