|luni, mai 20, 2024
Sunteti aici: Home » Externe » Cel mai mare dinozaur terestru descoperit până acum. Cântărea cât şapte Tyrannosaurus Rex
  • Urmareste-ne!

Cel mai mare dinozaur terestru descoperit până acum. Cântărea cât şapte Tyrannosaurus Rex 

Dreadnoughtus schrani, un dinozaur ale cărui fosile au fost dezgropate cel-mai-mare-dinozaur-terestru-descoperit-pana-acum-cantarea-cat-sapte-tyrannosaurus-rexîntr-o operaţiune care a durat 5 ani, în Patagonia, este cel mai mare dinozaur terestru ale cărui dimensiuni pot fi măsurate cu acurateţe, spun specialiştii.

Este posibil ca Argentinosaurus să fi fost mai mare ca Dreadnoughtus schrani, însă specialiştii nu dispun de suficiente oase din această specie pentru a determina cu precizie acest lucru.

Dreadnoughtus schrani avea 26 de metri, cu un gât lung de 11 metri şi cântărea 65 de tone, de şapte ori mai mult ca un Tyrannosaurus Rex.

Detaliile, publicate în revista Scientific Reports, sunt rodul muncii unor echipe din Argentina şi SUA. A durat cinci ani pentru ca scheletul specimenului, descoperit în Patagonia, să fie dezgropat. Cercetătorii au putut stabili cu precizie volumul şi lungimea dinozaurului, dat fiind că mai bine de 70% din schelet a fost păstrat.

„Dreadnoughtus schrani era uluitor de mare. Cântărea cât 12 elefanţi aficani sau mai mult decât şapte Tyrannosaurus Rex. În mod şocant, avem indicii că specimenul de 65 de tone pe care l-am descoperit nu era complet dezvoltat”, a declarat profesorul Kenneth Lacovara, care a condus săpăturile.

Dreadnoughtus schrani făcea parte dintr-un grup de dinozauri ierbivori denimit Titanozauri, datorită mărimii enorme. Acesta trăia în urmă cu 77 de milioane de ani, în pădurile de climă temperată din America de Sud.

Datorită mărimii, se crede că această specie nu avea inamici naturali, fiind o pradă prea mare chiar şi pentru un Tyrannosaurus Rex.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu