|luni, iunie 24, 2024
Sunteti aici: Home » LifeStyle » Cearcane: De ce apar si cum le poti ascunde
  • Urmareste-ne!

Cearcane: De ce apar si cum le poti ascunde 

Cearcanele si pungile de sub ochi dau batai de cap cearcanetuturor femeilor care tin la frumusetea lor. Din pacate, ele nu pot disparea peste noapte, ca prin minune, intrucat.. sunt ereditare.

Acestea sunt de cele mai multe ori mostenite de la parinti, insa apar si odata cu inaintarea in varsta. Exista trei tipuri de cearcane:

Hiperpigmentarea

Cercurile de culoare inchisa din jurul ochilor apar cu precadere la femeile cu ten inchis la culoare. Ele apar din cauza ca organismul produce prea multa melanina.

Venele albastrui

Cu varsta, pielea din jurul ochilor se subtiaza, astfel permitand venelor sa fie mult mai vizibile. In acest caz se incadreaza femeile cu tenul deschis la culoare.

Fluxul sangvin

Pungile de sub ochi sunt cauzate de circulatia proasta a sangelui sau de retentia de apa. Pungile ce nu se retrag niciodata sunt ereditare. Cele temporare apar din cauza stresului, a lipsei de somn sau a fumatului.

Pentru a determina care este cauza aparitiei lor, apasa usor cu degetul pe zona de sub ochi. Daca pielea se lumineaza pentru o clipa inseamna ca ai o circulatie slaba. Daca nu se lumineaza, cauza aparitiei lor este hiperpigmentarea.

Cum tratam cearcanele

Cearcanele cauzate de hiperpigmentare pot fi tratate cu laserul, dar pentru asta trebuie consultat un medic de specialitate.

Daca ai pungi sub ochi incearca sa dormi cu fata in sus. Poti sa le tratezi si cu pliculete de ceai negru. Umezeste pliculetele, raceste-le in frigider si pune-le apoi pe ochi,ca pe niste comprese.

Daca nici asa nu dispar pungile de sub ochi mergi la doctor pentru a primi tratament specializat, potrivit femeia.ro.

Ascunde-le cu machiaj

Machiajul ne va ajuta mereu sa ascundem cearcanele, indiferent de tipul lor. Pentru un efect natural, aplica mai multe puncte de anticearcan sub ochi, apoi intinde-l atent cu degetele inelare – distribuie-l delicat prin taparea zonei.

Adauga un comentariu