|joi, septembrie 21, 2023
Sunteti aici: Home » Casa si gradina » Cea mai frecventa greseala facuta de credinciosi in biserica!
  • Urmareste-ne!

Cea mai frecventa greseala facuta de credinciosi in biserica! 

Fara doar si poate, semnul crucii este unul dintre cele mai importante gesturi facute de credinciosi, insa putini sunt cei care stiu cum se executa corect si ce semnificatie are.
Fie din comoditate, fie pentru ca pur si simplu nu stiu, oamenii gresesc atunci cand se inchina. In mod normal, degetul mare, aratatorul si degetul mijlociu sunt impreunate intr-un singur punct, in timp ce inelarul si degetul mic sunt tinute in palma. Cele trei degete astfel impreunate se pun pe frunte, apoi coboara spre piept; de acolo, mana merge catre umarul drept, iar apoi ea merge orizontal catre umarul stang. In timp ce se face semnul crucii, se rosteste „in numele Tatalui” (cand mana e pe frunte), „si al Fiului” (cand mana coboara pe piept), „si al Sfantului Duh. Amin” (cand mana se duce de la un umar la celalalt).

 

Primele trei degete ale mainii drepte cu care se face semnul crucii simbolizeaza Sfanta Treime compusa din Tatal, Fiul si Sfantul Duh. Degetele inelar si cel mic au si ele semnificatia proprie, cu privire la cele doua firi ale Mantuitorului, cea divina si cea umana, unite ulterior intr-o singura fiinta, anume Intruparea Cuvantului, potrivit descopera.ro.

Adauga un comentariu