|marți, septembrie 21, 2021
Sunteti aici: Home » Casa si gradina » Ce trebuie sa stii despre ingrijirea orhideelor
  • Urmareste-ne!

Ce trebuie sa stii despre ingrijirea orhideelor 

Orhideea este mai pretentioasa fata de alte plante
de interior, dar cu putina atentie se poate cultiva
si creste in apartament. Iubeste locurile luminoase,
insa trebuie ferita de bataia directa a razelor de soare.
Orhideea este una dintre cele mai frumoase plante de apartament cu flori albastre, galbene, portocalii, albe, rosii. Ghivecele cu orhidee se pot pune pe pervaze.

Lumina

Ghiveciul nu trebuie pozitionat niciodata in lumina directa a soarelui. Orhideea trebuie ferita de razele soarelui mai ales vara, pentru ca frunzele se ard iar florile se ofilesc mai repede. Pe de alta parte, orhideele nu infloresc daca lumina este insuficienta.

Temperatura

Temperatura optima pentru orhidee este cuprinsa intre 18°C si 30°C. Sunt sensibile la schimbarile bruste de temperatura si la curentii de aer prea reci sau prea calzi.

Udare

Nu uita sa uzi des orhideea, cam o data la 8-10 zile, neaparat cu apa la temperatura camerei deoarece este foarte sensibila la schimbarile de temperatura. Daca o uzi in exces, ii vor putrezi radacinile. Specilaistii recomanda sa plantezi orhideea intr-un ghiveci transparent pentru a observa daca pamantul este uscat.

Transplantare

Orhideele nu se transplanteaza in fiecare primavara, ca majoritatea plantelor de interior.  Ca regula de baza, pentru majoritatea orhideelor, este bine ca transplantarea sa se faca o data la 1-2 ani.