|luni, iunie 24, 2024
Sunteti aici: Home » LifeStyle » Cat de des sa iti speli parul
  • Urmareste-ne!

Cat de des sa iti speli parul 

O femeie petrece în medie aproximatix 23 de minute în fiecare zi pentru a-si spala si usca parul, ceea ce înseamna aproximativ doua ore si jumatate în fiecare saptamâna. Însa, în timp ce aproape 40% dintre femei îsi spala zilnic parul, se pare ca este în crestere numarul persoanelor care renunta la acest lucru pentru a obtine un par mai sanatos si mai frumos.

Perioada în care adeptii miscarii „fara sampon/no poo” nu îsi spala parul poate ajunge chiar si pâna la sase saptamâni , iar vedete precum Jessica Simpson si Robert Pattinson au adoptat noua moda, potrivit Mediafax.

Exista, desigur, oameni al caror par nu necesita spalare zilnica. De exemplu, femeile afro-americane spun ca au nevoie sa îsi spele parul o data pe saptamâna sau la doua saptamâni, iar cele cu origini hispanice sunt printre cele care îsi spala parul mai rar. Oamenii care au parul gras si subtire sunt cei care se spala mai des pe cap.

Este însa renuntarea la spalarea parului sanatoasa pentru podoaba capilara?

„Nu cred sub nicio forma ca spalarea zilnica a parului este o necesitate. Acest obicei s-a dezvoltat ca urmare a culturii «mirosului frumos» si nu dintr-o nevoie reala. Totusi asta nu înseamna ca opusul este adevarat. Nu stiu sa existe vreo demonstratie conform careia spalatul mai rar al parului este mai sanatos”, a declarat Amy McMichael, dermatolog.

Scalpul si parul sunt doua entitati diferite: scalpul este partea vie, care necesita curatare pentru a fi sanatos, iar parul este partea moarta, care poate deveni uscata dupa spalarea cu un sampon prea dur.

Spalarea zilnica a parului conduce la pierderea unor uleiuri importante, ceea ce poate cauza ruperea acestuia în timp. Stilistul Louise O’Connor recomanda spalarea parului doar cu apa o data la doua zile si aplicarea unui balsam. Ea spune ca atunci când parul este spalat totusi cu sampon, este bine ca acesta sa fie aplicat doar pe scalp, si nu pe toata lungimea firului deoarece acest lucru poate fi extrem de abraziv.

Medicul dermatolog George Costarellis afirma ca persoanele care au matreata si vor sa încerce metoda „fara sampon/no poo” pentru mai mult de câteva zile si-ar putea înrautati problemele.

„De asemenea, daca aplicati metoda la extrem si nu va spalati parul pentru o saptamâna sau mai mult, firele de par cazute se acumuleaza pe scalp. În acest timp, alte fire de par cresc, iar acestea se încâlcesc atât de tare încât nu mai exista alta solutie în afara de taierea completa”, a declarat medicul George Costarellis.

Adauga un comentariu