Cartofi umpluti si salsa de vara
Un festin de vara usor de pregatit si bun de-ti lingi degetele!
Numar de portii: 4.
Complexitate: usor.
Ingrediente
- 8 cartofi potriviti
- 200 g iaurt
- 150 g branza de vaci fina
- cateva frunze de salata
- 1 frunza de dafin
- marar
Pentru salsa de vara:
- 2-3 rosii
- 2 castraveti mici
- 1 ceapa rosie mare
- 1 ardei gras rosu
- patrunjel verde
- lamaie
- sare
- ulei
Mod de preparare
1. Spala cartofii in coaja si pune-i la fiert in apa deja clocotita in care ai pus si o lingurita cu sare si o frunza de dafin. Cand scobitoarea-test intra usor in ei, cartofii sunt fierti, scurge-i si lasa-i pe un gratar sa se racoreasca putin.
2. Taie marunt rosiile, ardeiul, castravetii, ceapa si pune-le intr-un castronel. Toarna ulei dupa gust, stropeste cu putin suc de lamaie proaspat stors, pune sare si patrunjel tocat marunt.
3. Freaca branza de vaci cu iaurtul bine scurs, adauga putin marar tocat marunt si potriveste gustul de sare.
4. Cresteaza cartofii pe lungime si scobeste-i putin, cat sa lasi loc de o frunza de salata si 1-2 linguri cu umplutura de crema de iaurt si branza.
5. Pune cate 2 cartofi pe farfurie, pune deasupra sos de rosii si legume din abundenta si serveste. Un pahar cu vin alb va intregi festinul.