|vineri, iunie 18, 2021
Sunteti aici: Home » Politic » Camera Deputaţilor a respins moţiunea simplă „Taxarea până la capăt. USL te vrea sărac”
  • Urmareste-ne!

Camera Deputaţilor a respins moţiunea simplă „Taxarea până la capăt. USL te vrea sărac” 

Moţiunea simplă depusă de PDL şi PPDD „Taxarea camera-deputatilor-a-respins-motiunea-simpla-taxarea-pana-la-capat-usl-te-vrea-sarac
până la capăt. USL te vrea sărac” a fost respinsă,
joi, de plenul Camerei Deputaţilor, cu 210 voturi
„împotrivă”, 55 de voturi „pentru” şi 10 abţineri.
Deputatul PDL Andreea Paul a prezentat moţiunea care conţine 18 pagini, arătând că este „de o gravitate deosebită blocajul economic în urma deciziilor greşite de guvernare ale USL şi absenţa măsurilor pentru însănătoşirea mediului de afaceri sau pentru crearea de locuri de muncă”.

În moţiune, PDL şi PPDD cer Guvernului „retragerea imediată a proiectului de buget pe anul 2014, stoparea furtului din banul public şi transparentizarea tuturor cheltuielilor şi veniturilor bugetelor centrale şi locale”.

Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a declarat, la dezbaterea moţiunii, că imaginea apocaliptică prezentată de iniţiatori este una „în stil Dan Diacolescu”, iar moţiunea are o argumentaţie forţată, alarmistă, populistă.”După 18 luni de guvernare, USL a demonstrat că are soluţii bune pentru România. În această perioadă am luat mai multe măsuri pozitive decât au făcut-o guvernele Boc în cei trei ani şi jumătate de guvernare. Am reparat o serie de nedreptăţi, am îndeplinit o parte din promisiunile făcute şi am guvernat în interesul românilor. Răspunsul scurt la o moţiune care utilizează o argumentaţie forţată, alarmistă, presărată cu destul de mult populism, în condiţiile în care datele economice contrazic o astfel de imagine apocaliptică, ar putea fi aceasta: dreptate până la capăt, USL respectă promisiunile românilor”, a spus Chiţoiu.