|duminică, august 1, 2021
Sunteti aici: Home » Noutati » Călătoria în timp este posibilă, spune un fizician britanic: „Oamenii vor putea să călătorească câteva sute de ani sau chiar câteva mii de ani în viitor”
  • Urmareste-ne!

Călătoria în timp este posibilă, spune un fizician britanic: „Oamenii vor putea să călătorească câteva sute de ani sau chiar câteva mii de ani în viitor” 

Călătoria în timp este posibilă, însă doar într-o
singură direcţie – în viitor, nu în trecut -, a declarat
fizicianul britanic Brian Cox într-o prezentare
ştiinţifică pe care a susţinut-o la
British Science Festival, informează mediafax.ro.
„Principala întrebare care se pune este aceasta: «poate fi construită o maşină a timpului?». Răspunsul este acesta: «da, putem să călătorim în viitor»”, a declarat Brian Cox, profesor de fizica particulelor la Universitatea Manchester, în prezentarea sa de o oră pe care a susţinut-o, marţi, în cadrul evenimentului citat. „Oamenii vor avea aproape o libertate totală în călătoria lor în viitor”.

Potrivit cercetătorului britanic, călătoriile în viitor sunt posibile, pe baza teoriei generale a relativităţii, enunţată de Albert Einstein. „Oamenii vor putea să călătorească câteva sute de ani sau chiar câteva mii de ani în viitor, dacă vor călători cu o viteză foarte mare, apropiată de viteza luminii”.

Discovery News a explicat teoria denumită „Paradoxul gemenilor”. „Imaginaţi-vă o pereche de gemeni – unul stă pe Terra (Geamănul A), în timp ce celălalt (Geamănul B) se îmbarcă pe o navă spaţială şi călătoreşte în spaţiu cu o viteză relativistă. În comparaţie cu intervalul de timp trăit de Geamănul A pe Terra, intervalul de timp trăit de Geamănul B în spaţiu se micşorează. Dacă timpul curge mai încet pentru Geamănul B, atunci, când acesta va reveni pe Terra, unde timpul a curs mult mai repede, Geamănul A va fi îmbătrânit semnificativ mai mult decât Geamănul B. Mecanismul din spatele acestui fenomen se numeşte «dilatarea timpului» şi el are efecte cu atât mai puternice, cu cât oamenii vor călători în spaţiu cu viteze care se apropie tot mai mult de viteza luminii”, informează Discovery News.

Citeste mai departe