|joi, iulie 18, 2024
Sunteti aici: Home » Interne » Bugetul european, ameninţat de încetarea plăţilor la jumătatea lui noiembrie
  • Urmareste-ne!

Bugetul european, ameninţat de încetarea plăţilor la jumătatea lui noiembrie 

Comisia Europeană a cerut, luni, Parlamentului European,bugetul-european-amenintat-de-incetarea-platilor-la-jumatatea-lui-noiembrie
să aprobe de urgenţă alocarea a 2,7 miliarde
de euro suplimentari pentru bugetul pe 2013,
pentru a evita ca Uniunea Europeană să se trezească
în încetare de plăţi la jumătatea lunii noiembrie.
„Am fost informat în această dimineaţă de serviciile preşedintelui Comisiei Europene în legătură cu riscul încetării plăţilor la jumătatea lunii noiembrie”, a anunţat preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, în deschiderea sesiunii plenare de la Strasbourg.

„Am cerut o reuniune de urgenţă a comisiei pentru buget marţi, pentru a examina fondul problemei, şi, dacă o cerere este depusă de Consiliu (care reprezintă cele 28 de state membre ale UE), ar putea fi organizat un vot joi”, a spus acesta.

Şefii grupurilor politice au primit cu răceală solicitarea Comisiei. „E ceva bizar în toată povestea asta”, a spus co-preşedintele Verzilor, Daniel Cohn-Bendit. „Doar n-o să-mi spuneţi că vineri după-masă Comisia Europeană a descoperit brusc că nu mai are bani. Cineva îşi bate joc de noi în povestea asta”, a spus acesta.

Şeful grupului Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, s-a arătat la fel de sever. „Cine ne spune nouă că dacă aprobăm cele 2,7 miliarde de euro Consiliul va fi gata să adopte celelalte două bugete rectificative de 3,9 miliarde de euro şi de 400 de milioane de euro”, s-a întrebat acesta.

Disputa dintre statele membre şi Parlamentul European privind bugetul UE pentru 2014-2020 nu este nouă. Deputaţii europeni au condiţionat aprobarea lor definitivă a acestui buget multianual de deblocarea de către statele membre a sumei de 3,9 miliarde de euro pentru a închide bugetul pe 2013.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu