|vineri, septembrie 22, 2023
Sunteti aici: Home » Locale » Buget axat pe investiţii la Negreşti-Oaş pentru anul 2015
  • Urmareste-ne!

Buget axat pe investiţii la Negreşti-Oaş pentru anul 2015 

Investiţiile de amploare vor continua şi în acest an în oraşul Negreşti-Oaş, deoareceBuget axat pe investiţii la Negreşti-Oaş pentru anul 2015 mai bine de jumătate din bugetul oraşului pe anul 2015 este reprezentat de fondurile alocate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Bugetul total al oraşului Negreşti-Oaş, aprobat în şedinţa de ieri de consilierii locali, este de peste 61,26 milioane de lei, dublu faţă de cel de pe anul 2014 care a fost de 28,06 milioane de lei. Peste 61 de milioane de lei, bugetul pe 2015

În prima parte a şedinţei de ieri a Consiliului Local Negreşti-Oaş, şeful Serviciului Contabilitate din cadrul Primăriei, Floare Fabian, a prezentat succint veniturile şi cheltuielile prognozate pentru acest an prevăzute în proiectul de buget pe anul 2015. Astfel, bugetul total prevăzut pentru acest an la Negreşti-Oaş este de peste 61,26 milioane de lei.

Defalcat, 5,1 milioane de lei reprezintă cote de impozit pe venit derulate prin Trezorerie, 6,5 milioane venituri proprii, iar sumele defalcate din TVA reprezintă aproape 11 milioane de lei din care 8,9 milioane pentru învăţământ, 1,1 milioane pentru plata asistenţilor maternali, 918.000 de lei sunt fonduri alocate pentru finanţare conform Legii Educaţiei şi 40.000 de lei ajutoare sociale.

De departe, însă, grosul bugetului capitalei Ţării Oaşului este reprezentat de sumele alocate pentru investiţii prin PNDL, în cuantum total de peste 31 de milioane de lei, în timp ce aproape 7,3 milioane de lei sunt bani proveniţi de la Fondul European pentru refinanţare. Bugetul putea fi şi mai însemnat dacă nu ar fi fost aplicat noul sistem de finanţare pentru echilibrarea bugetelor locale. Dacă anul precedent oraşul Negreşti-Oaş a primit pe această cale 2,3 milioane de lei, în acest an, potrivit noii legi, nu va mai primi nimic.

Dezbateri aprinse
În continuarea şedinţei, fiecare consilier local a fost invitat să-şi expună punctul de vedere asupra proiectului de buget. Au fost şi voci care au considerat că proiectul de buget nu este întocmit pe baza nevoilor stringente ale comunităţii, dar şi voci care au precizat că bugetul este unul echilibrat în actuala conjunctură în care se află oraşul Negreşti-Oaş.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu